Alegeri prezidențiale 2019. STS desființează o intoxicare a PSD

STS anunță că echipamentele care asigură funcționarea sistemului de centralizare a proceselor verbale la alegeri sunt protejate de eventualele căderi și fluctuații de tensiune, iar Serviciul va asigura neîntrerupt asistență la sediul AEP, 24 de ore din 24.
Reacția STS vine ca urmare a acuzelor PSD referitoare la faptul că generatoarele de curent care asigură funcționalitatea continuă a serverelor erau oprite la sediul BEC, după cum a descoperit expertul electoral al PSD Dinulescu Sorin. Și mai grav, același expert electoral nu a putut verifica existența în sediul BEC a serverelor și a sistemului informatic pentru că nu era nimeni în clădire.

„Echipamentele informatice care asigură funcţionarea Sistemului informatic de centralizare a proceselor verbale sunt instalate, după cum prevede legea, în spaţiul tehnic pus la dispoziţie de către Autoritatea Electorală Permanentă şi beneficiază de protecţie la căderi şi fluctuaţii de tensiune prin echipamente de tip UPS şi generator electric. Acesta din urmă este pus în funcţiune în momentul întreruperii furnizării energiei electrice. STS asigură neîntrerupt asistenţă tehnică la sediul AEP, 24 de ore din 24”, informează Biroul de Presă al STS.

Citeste și:  Comunitatea diplomatică din România se mobilizează în spirit filantropic pentru cea de-a 30-a ediţie a IWA Charity Christmas Bazaar

Precizarea STS survine informaţiilor apărute în presă privind amplasarea şi funcţionalitatea serverelor STS pentru procesul electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.