Alertă alimentară la McDonald’s: Burgerii contaminați cu E.coli, identificați în urma unei investigații

Autoritățile sanitare americane au identificat ingredientul responsabil pentru cazurile de toxiinfecție alimentară cu E.coli în produsele McDonald’s. Până acum, 90 de persoane au fost afectate, iar un caz s-a soldat cu deces.

„Sursa probabilă a epidemiei o reprezintă ceapa proaspăt tăiată, adăugată în burgerii Quarter Pounder și alte produse McDonald’s”, au precizat Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), conform Science Alert, citat de Antena3 CNN.

Ceapa contaminată a fost furnizată de Taylor Farms, care a emis o retragere voluntară a produsului. McDonald’s a eliminat acest ingredient din rețete, iar restaurantele din mai multe state americane au retras temporar burgerii din meniu. Dintre cele 90 de cazuri raportate, 27 de persoane au fost internate, iar un client în vârstă din Colorado a decedat.

Citeste și:  Acces gratuit pe Patinoarul Olimpia, astăzi, în seara inaugurării sezonului 2024/2025

Lanțul de restaurante a anunțat duminică reluarea vânzării Quarter Pounder, după ce testele au arătat că produsele sunt sigure.

Bacteria E.coli provoacă simptome precum diaree, crampe abdominale și vărsături, care durează câteva zile. În majoritatea cazurilor, recuperarea este posibilă fără tratament, dar unii pacienți pot dezvolta complicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.