Alertă în Munţii Făgăraşului: Salvamontiștii caută un turist care a căzut pe zăpadă

Un turist de 36 de ani a cerut, marţi, ajutorul salvamontiştilor după ce a căzut pe zăpadă, în zona Podragu din Munţii Făgăraşului, şi s-a accidentat la umăr, astfel că nu se mai poate deplasa. În zonă a fost trimisă o echipă Salvamont de la Bâlea, iar dacă vremea va permite va interveni şi elicopterul SMURD de la Târgu Mureş.
Potrivit Salvamont Sibiu, un turist a solicitat ajutorul echipelor de intervenţie după ce a căzut undeva în zona Vârful Podragu din Munţii Făgăraşului şi a suferit un traumatism de umăr.

Turistul, în vârstă de 36 de ani, nu se mai poate deplasa atât din cauza traumatismlui, cât şi din cauza unei stări de panică.

Citeste și:  Căldură doar la cerere în caloriferele din Brașov, racordate la sistemul public! Ce trebuie să știe locuitorii

De aceea, spre zona respectivă a fost trimisă echipa Salvamont de la Bâlea, cea mai apropiată, şi se aşteaptă îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice pentru a putea interveni şi elicopterul SMURD. În cazul în care elicopterul nu poate face misiunea, în funcţie de starea victimei, se va temporiza evacuarea pacientului pe miercuri dimineaţă, arată sursa citată.

Aceasta este a treia victimă din ultima săptămână care a alunecat pe zăpadă şi s-a accidentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.