Alertă în Prăpăstiile Zărneștilor: Turist blocat pe peretele stâncos, salvat de salvamontiști (FOTO)

Un bărbat de 42 de ani din Bran a fost salvat de la moarte în ultima clipă de salvamontiștii din Zărnești.

Bărbatul a ieșit la alergarea de seară în Prăpăstiile Zărneștilor. Nu cunoștea zona, așa că a ieșit de pe potecă, pe un drum fals care ieșea la un perete în abrupt.

În ultimul moment alergătorul a observat hăul care s-a deschis la picioarele lui. Nu a mai putut să se oprească, ci a alunecat în prăpastie.

A reușit să se agațe cu mâna de o stâncă și a rămas imobilizat pe un prag al peretelui stâncos. Cu mâna liberă a sunat la 112 pentru a cere ajutorul. Spre norocul lui salvamontiștii se aflau în zonă.

Citeste și:  Rectorul Universității Transilvania va fi desemnat pe bază de alegeri generale, prin vot universal, direct și secret, sau pe bază de concurs public

„Tocmai îmi încheiam tura, când am primit apelul de la 112. L-am reperat și am cerut întăriri. era o operațiune dificilă pentru că era imobilizat pe un prag având posibilitatea să se asigure cu o singură mână. În plus era foarte subțire îmbrăcat, în șort și tricou. Echipa s-a mobilizat rapid și am reușit să-l coborâm în siguranță”, ne-a declarat Ioan Pivodă, șef Salvamont Zărnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.