Alertă în Prăpăstiile Zărneștilor: Turist blocat pe peretele stâncos, salvat de salvamontiști (FOTO)

Un bărbat de 42 de ani din Bran a fost salvat de la moarte în ultima clipă de salvamontiștii din Zărnești.

Bărbatul a ieșit la alergarea de seară în Prăpăstiile Zărneștilor. Nu cunoștea zona, așa că a ieșit de pe potecă, pe un drum fals care ieșea la un perete în abrupt.

În ultimul moment alergătorul a observat hăul care s-a deschis la picioarele lui. Nu a mai putut să se oprească, ci a alunecat în prăpastie.

A reușit să se agațe cu mâna de o stâncă și a rămas imobilizat pe un prag al peretelui stâncos. Cu mâna liberă a sunat la 112 pentru a cere ajutorul. Spre norocul lui salvamontiștii se aflau în zonă.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

„Tocmai îmi încheiam tura, când am primit apelul de la 112. L-am reperat și am cerut întăriri. era o operațiune dificilă pentru că era imobilizat pe un prag având posibilitatea să se asigure cu o singură mână. În plus era foarte subțire îmbrăcat, în șort și tricou. Echipa s-a mobilizat rapid și am reușit să-l coborâm în siguranță”, ne-a declarat Ioan Pivodă, șef Salvamont Zărnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.