Alertă în România: „Pastila Portocalie” – Un nou drog cu efecte devastatoare Își face apariția pe piața neagră”

„Substanța portocalie” a fost introdusă în România. Este vorba despre drogul cunoscut sub numele generic de „Donkey Kong” din familia amfetaminelor, care, conform experților, poate induce halucinații, convulsii și chiar deces.

Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Română, se crede că această pastilă periculoasă era destinată să ajungă la consumatorii din județul Vaslui, alături de alte substanțe droguri cu un grad ridicat de pericol. Acești consumatori ar fi fost susceptibili să plătească între 80 și 500 de lei pentru această substanță, cu toate că încă nu sunt disponibile informații detaliate cu privire la riscuri și efectele asociate consumului.

„Categoric este un risc major în legătură cu viața. Iar în Marea Britanie au fost incidente de acest fel. Autoritățile din Occident în momentul în care capturează comprimate de ecstasy, comunică public și concentrația acestor comprimate de ecstasy tocmai pentru ca adolescenții, consumatorii, tinerii, să știe aceste lucruri, să știe riscul la care se expun și de ce nu și pentru părinți. Pentru că au fost situații în care părinții au găsit comprimate viu colorate, au crezut că sunt bombonele inofensive, dar în esență sunt droguri foarte periculoase, droguri de mare risc”, spune Cătălin Țone, expert antidrog.

Citeste și:  Cântărețul croat de la Eurovision alege să doneze recompensa primită de la guvern

Aceste pastile de ecstasy sunt fabricate și marcate pentru a imita aspectul personajului Donkey Kong, un personaj popular al Nintendo, recunoscut de majoritatea copiilor din întreaga lume. Pe partea inversă a pastilei este gravată litera DK, iar acestea au o nuanță de culoare piersică. Consumul de droguri în România a devenit deja o problemă națională, discutată în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.