ALERTĂ la o mare FABRICĂ DE ÎNGHEȚATĂ din România. 27 de angajați, infectați cu coronavirus

Un focar de infecţie cu noul coronavirus a fost identificat duminică la o fabrică de îngheţată din judeţul Alba, 27 de angajaţi fiind depistaţi pozitiv la testarea pentru noul coronavirus, relatează ziarulunirea.ro, potrivit căruia firma este Alpin 57 Lux din Sebeş, transmite news.ro.

Firma a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

”Totodată specialiştii epidemiologi au stabilit ca principală cauza a infectarilor nepurtarea echipamentelor de protecţie de către angajaţii unităţii, deşi angajatorul le-a pus la dispoziţie şi au fost instruiţi în acest sens. În cadrul unităţii au fost testaţi ieri 64 de angajaţi, urmând ca astăzi sa fie efectuate alte peste 200 de teste COVID-19”, a transmis DSP Alba, conform ziarulunirea.ro.DSP Alba a anunţat că 29 din cele 30 de cazuri noi COVID-19 au fost depistate în cadrul anchetelor epidemiologice derulate de către specialiştii DSP Alba, fiind contacti ai cazurilor confirmate zilele trecute şi 1 persoană depistată pozitiv fără legătură epidemiologică cu cei 29, iar dintre cele 29 de persoane depistate pozitiv SARS COV 2, 27 sunt angajaţi ai unui operator economic din judetul Alba, cu legătură epidemiologica intre ele, acestea fiind domiciliate în mai multe localităţi din judeţ.

Citeste și:  Grevă japoneză la Registrul Comerțului: Angajații cer salarii mai mari, spor de risc și suprasolicitare neuropsihică

DSP Alba a demarat două anchete, una epidemiologică şi una a inspectorilor sanitari, asa cum prevede legislaţia în vigoare.

Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacţilor direcţi şi suspendarea temporară a activităţii operatorului economic pana la finalizarea anchetelor şi pana la efectuarea operaţiunilor de igienizare generala şi dezinfecţie în unitate.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a anunţat sâmbătă că, în urma depistării a şase cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor medicale de la o unitate sanitară din judeţ, au fost aplicate amenzi de peste 50.000 de lei, iar o secţie a fost închisă pentru dezinfecţie şi dezinsecţie. Alba 24 a relatat că este vorba despre spitalul din Sebeş, unde au fost confirmate cu coronavirus şase cadre medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.