Alertă MAE. Risc de incendiu pe mai multe insule grecești. Atenție unde mergeți în concediu

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Secretariatul General de Protecţie Civilă avertizează că există un risc ridicat de incendiu de pădure (grad 4 din 5) începând de sâmbătă, pe fondul temperaturilor ridicate şi vântului.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de MAE, riscul de incendiu a fost semnalat pentru: Chios, Lakonia, peninsula Attica şi insulele Evia, Kythira, Skyros, Lesvos, Samos, Ikaria şi Creta.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +30 210 6728879, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +30 6978996222 şi pe cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.