Alertă. Pesta porcină a ajuns la granițele Brașovului

Proprietarul exploataţiei de porci Mangaliţa din localitatea Aita Mare, unde a fost confirmată apariţia unui focar de pestă porcină africană, a fost amendat şi nu va primi despăgubiri pentru animalele moarte, a precizat miercuri, conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna.

Directorul DSVSA Covasna, Dr. Sikó Barabási Sándor: Zona este izolată, au fost făcute două dezinfecții, colegii sunt acolo pentru supraveghere, am avut o ședință cu gestionarii fondurilor de vânătoare, cu ocoalele silvice, cu grupele de vânătoare, să mai intensifice supravegherea pentru pesta porcină în județ, să patruleze prin păduri, dacă găsesc cadavre, eventual. La nivel de județ, centrul local pentru combaterea bolilor este în stare permanentă de vigilență. Pentru cazurile în care mai apare, eventual, undeva, colegii sunt pregătiți. Zona fiind izolată, nu este nevoie de alte măsuri în momentul de față, este între localități.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Proprietarul a fost aspru sancționat: a primit o amendă și a fost restricționat accesul la pensiunea pe care o gestionează, inclusiv la lacurile de pescuit din zonă.
Pentru nerespectarea normelor, proprietarul nu va primi nici despăgubiri pentru cele 45 de animale moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.