ALERTĂ SANITARĂ la Brașov: Fluxul de turiști din weekend ar putea aduce coronavirusul

Brașovul ocolit deocamdată de coronavirus. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în acest moment, nu este înregistrată nicio persoană carantinată și nicio persoană infectată, la Brașov.

DSP arată că există 78 de pacienți autoizolați la domiciliu, în Brașov, fără să existe însă confirmarea prezenței virusului.

Dat fiind fluxul mare de turiști care vizitează Brașovul, DSP le recomandă Brașovenilor să evite zonele aglomerate și să respecte cu strictețe măsurile de igienă.

Weekendul care bate la ușă ar putea aduce un val important de turiști din toate colțurile țării la Brașov, mai ales că pârtiile din stațiune se prezintă în stare foarte bună.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Mulți turiști pot proveni din zona de focar, motiv pentru care se recomandă evitarea zonelor cu aglomerare de persoane.

„În această dimineață a avut loc întâlnirea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, sub conducerea vicepriamrului Laszlo Barabas, având ca temă Măsurile necesare pentru prevenirea apariției și răspândirii virusului CoVid-19 (CoronaVirus).

Comitetul Local a stabilit următoarele: continuarea campaniei de dezinfecție în unitățile de învățământ; demararea unei campanii de dezinfecție a mijloacelor de transport în comun; dezinfecția spațiilor din terminalele RAT și ale autogării internaționale de la Stadionul Municipal; demararea unei campanii de informare derulată de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, din cadrul Primăriei Brașov, Crucea Roșie și RAT BV.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Acesta se va derula prin: lecții de igienă la unitățile de învățământ; distribuirea de fluturași informativi, în spațiile publice și la blocurile de locuințe, afișe informative postate în toate clădirile publice aparținând Municipalității, inclusiv în instituțiile de cultură, în zonele comerciale; clip informativ difuzat pe LCD-urile din mijloacele de transport în comun. Precizare, toate aceste măsuri au un rol preventiv, în acest moment nu ne-a fost comunicat existența nici unui caz de îmbolnăvire cu acest virus” se arată în comunicatul primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.