Alphaville Arena susține procesul sănătos de dezvoltare emoțională și cognitivă al copiilor, prin cofinanțarea proiectului CRESC, alături de Fundația Alber!

Alphaville Arena susține procesul sănătos de dezvoltare emoțională și cognitivă al copiilor, prin cofinanțarea proiectului CRESC, alături de Fundația Alber. Acțiunile intreprinse de Asociația “Academia de Bine” ajută la conștientizarea, informarea, sensibilizarea, asupra conceptului interdisciplinar de sănătate și igienă mintală, prevenirea discriminării și a bullyingului (n.r. intimidare/ hărțuire), respectiv dobândirea unor abilități sănătoase și pozitive de mindfulness (n.r. sănătate mintală), autoreglare și conduită socială, stimularea imaginii și stimei de sine.

Alphaville Arena și Fundația Alber se implică constant în dezvoltarea comunității, prin sprijinirea celor care au puterea să schimbe viitorul în bine. Este investită încredere în parteneriate echitabile cu organizatiile non-profit, asociații de persoane sau profesioniști care au o misiune și o viziune similar cu aceștia.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Scopul proiectului CRESC este promovarea sănătății mintale prin creșterea stimei de sine, management al stresului și anxietății, învățarea unor tehnici de reglare emoțională și interacțiune cu ceilalți în cazul elevilor de gimnaziu. Scopul va fi atins prin activități de prevenție și educație nonformală, cu ajutorul cărora copiii vor învăța modalități de reglare emoțională și mecanisme adaptative de a răspunde la stres, vor fi încurajați să realizeze activități recreative care să reducă anxietatea, vor învăța tehnici de socializare cu semenii.

“Potrivit estimărilor internaţionale și ale organizaţiei Salvaţi Copiii, din cei 3,8 milioane de copii din România, peste 730.000 ar suferi de o tulburare de sănătate mintală. Tratamentul copiilor implică, în mod obligatoriu, intervenţii în contexte naturale ale copilului, la şcoală sau acasă. România oferă strict asistenţă limitată în cabinete de specialitate, orientată excesiv spre curativ, în detrimentul prevenţiei. Serviciile de promovare a sănătăţii mintale şi de prevenire a tulburărilor de sănătate mintală la copii și adolescenţi lipsesc din sistemul public.”

Obiectivele Proiectului CRESC:

  • Constituirea unei echipe multidisciplinare formată din 6 specialiști și 2 voluntari;
  • Desfășurarea unei  campanii de conștientizare, informare, facilitare informațională și sensibilizarea pe platforma site-ului asociatia-academiadebine.ro și pe canalele de social-media;
  • Demararea unui parteneriat pilot cu 2 școli gimnaziale din municipiul Brașov;
  • Desfășurarea unui maraton de work-shopuri desfășurate în cadrul actului educațional/școală, pe o perioadă de 3 luni: 2 workshop-uri/școală destinate cadrelor didactice (fizic sau online), 2 workshop-uri/școală destinate părinților/ adulților care au în grijă copii și adolescenți (fizic sau online), 2 workshop-uri/clasă destinate elevilor;
  • Facilitarea accesului la servicii psihoterapeutice/ dezvoltare abilități personale și emoționale de grup pentru un număr de 24 de elevi, pe perioada celor 2 luni de implementare a proiectului.
Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Alphaville Arena și Fundația Alber continuă astfel să fie un pilon de susținere pentru multe proiecte de responsabilitate socială, prin care comunitatea se poate dezvolta în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.