Alte unsprezece persoane s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă în Poiana Braşov şi Masivul Postăvaru

Joi, 17.02.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 11 cazuri in care persoanele care practicau sporturile de iarna au avut nevoie de sprijin. Dupa ce li s-a acordat primul ajutor, au fost coborate in statiune, unde trei au fost predate echipajelor SMURD, in vederea transportului catre unitatile spitalicesti, pentru controale suplimentare de specialitate.

De la inceputul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 306 cazuri, totalizand 326 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care a trebuit sa fie evacuate.

⚠️ Reglati-va corespunzator echipamentul.
Un reglaj corect va face ca legaturile schiurilor sa elibereze piciorul in cazul unei suprasarcini sau al unui soc puternic, protejandu-l.

Citeste și:  Începe un proiect de infrastructură care va deschide calea unei noi conectări rutiere între Braşov şi Sibiu! O alternativă la DN1


Totodata, servisati schiurile periodic si ascutiti canturile ori de cate ori este necesar. Partiile sunt acoperite preponderent cu zapada artificiala, care are o consistenta deosebit de dura si care toceste foarte repede aceste canturi, facand schiurile mult mai greu de controlat si oprit in conditii de siguranta.

Dati dovada de responsabilitate in practicarea sporturilor montane de iarna, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.