Amendă pentru Primăria Brașov în urma carambolului de duminică – 16 automobile și o ambulanță s-au ciocnit în lanț din cauza poleiului

Primăria Brașov a fost amendată cu peste 3000 de lei după carambolul care a avut loc duminică dimineată pe podul de la Dârste. 16 masini au fost implicate, între care și o ambulanță.

Cauza accidentului a fost poleiul astfel că administratorul drumului public a fost sancționat pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile.

„Ca urmare a evenimentului rutier produs pe podul din zona Dârste, în dimineața zilei de 04 decembrie 2022, în care mai multe autovehicule s-au tamponat, rezultând avarierea acestora, în conformitate cu prevederile OUG nr 195/2002, administratorul drumului public a fost sancționat contravențional pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile” , au transmis luni reprezentanții IPJ Brașov.

Primăria a aflat din comunicatul Poliției că a fost sancționată și așteaptă procesul verbal pentru stabili ce măsuri va lua în continuare. Se poate îndrepta, mai departe, împotriva operatorului de deszăpezire sau poate contesta amenda. Șoferii mașinilor implicate în accidentul în lanţ ar putea da în judecată Primăria pentru daune.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

Într-o intervenție la Digi24, pilotul Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat ce trebuie să știe șoferii când pleacă la drum pe astfel de condiții meteo. „Când intru pe pod, știu că s-ar putea să fie polei. Asta înseamnă că reduc viteza, că sunt mai atent, eventual testez puțin aderența. Pun piciorul pe frână când nu am pe cineva chiar în coasta mea sau foarte aproape și îmi verific aderența, pentru că pedala de frână îmi transmite dacă am sau nu aderență. Dacă pedala de frână tremură puțin când apăs pe frână, înseamnă că una sau mai multe roți au fost la limita blocării. Asta înseamnă că eu, șoferul instruit, știu că acolo am aderență mică, reduc viteza foarte mult, măresc distanța față de mașina din fața mea. Asta înseamnă că mă gândesc la ce fac”, a declarat Titi Aur.

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.