Amplă acțiune de ecologizare a fondului forestier limitrof DN73A, pe tronsonul Predeal-Râșnov

Instituția Prefectului Județul Brașov a organizat astăzi, 22 iunie 2022, o amplă acțiune de ecologizarea fondului forestier limitrof DN 73A, pe tronsonul Predeal-Râșnov.

Scopul acestui demers a fost de a contribui la rezolvarea unei probleme grave ce afectează mediul înconjurător, respectiv depozitarea ilegală de deșeuri. De asemenea, reprezintă o acțiune de conștientizare a problematicii de mediu, în condițiile în care intervenția umană distructivă pune în pericol ecosistemul montan.

S-au alăturat acțiunii de ecologizare reprezentanți ai Gărzii Forestiere Brașov, Comisariatului Județean Brașov al Gărzii Naționale de Mediu,  Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Direcției Silvice Brașov, Serviciului Teritorial Brașov al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Primăriei orașului Predeal, Primăriei orașului Râșnov, Ocolului Silvic Brașov RA, Ocolului Silvic al Orașului Râșnov RA. Au participat si reprezentanti ai Politiei Orasului Rasnov si Politiei Orasului Predeal – apartinând IPJ Brasov.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Au participat peste 100 de persoane, care au colectat, numai în prima oră, peste 400 de saci de deșeuri diverse (PET-uri, sticle, pungi, doze, bidoane, lăzi, ambalaje de carton, electrocasnice, bucați de mobilier etc.), precum și anvelope uzate, de diferite dimensiuni. La final, numărul de saci cu deșeuri strânse de voluntari a depășit 1.000.

„Am inițiat această acțiune pe un traseu foarte frecventat, atât pentru a colecta deșeurile pe care le aruncă cei care trec pe aici cu autovehiculele, cât și pentru a trage un semnal de alarmă pentru persoanele ce încă nu înțeleg sau ignoră importanța pe care o are menținerea unui mediu curat. Până la urmă, depinde de cât este de responsabil fiecare, pentru că putem organiza astfel de acțiuni de ecologizare în mod frecvent, dar ideea este să nu ajungem să le facem, adică oamenii să înțeleagă și să nu mai arunce deșeuri în afara locurilor special amenajate”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.