Andrew Fletcher, membru fondator al trupei Depeche Mode, a murit la vârsta de 60 de ani

Andrew Fletcher, membru fondator al celebrei formații Depeche Mode, a murit joi, 26 mai, la vârsta de 60 de ani. Anunţul a fost făcut pe contul de Twitter al formaţiei Depeche Mode.

„Suntem şocaţi şi plini de o tristeţe copleşitoare, în urma decesului prietenului nostru drag, membru de familie şi coleg de formaţie Andy ‘Fletch’ Fletcher. Fletch a avut o inimă de aur şi era acel om pe care te puteai baza în orice moment, fie că era vorba despre o conversaţie spirtuală, o glumă bună sau o bere rece. Suntem alături de familia sa şi vă rugăm să vă gândiţi la ei şi să le respectaţi intimitatea”, se arată în postarea de pe contul de Twitter al formaţiei Depeche Mode.

Cunoscut mai ales în timpul carierei sale sub porecla „Fletch”, Fletcher s-a născut în 1961 în Nottingham și s-a mutat la Basildon, unde la sfârșitul anilor 1970 a format trupa Composition Of Sound alături de Martin Gore și Vince Clarke. Odată cu recrutarea cântărețului Dave Gahan, și-au schimbat numele în Depeche Mode, iar cvartetul s-a bucurat de succese de top, printre care amintim New Life și Just Can’t Get Enough.

Citeste și:  Drumul din Grid intră în lucru! Contract semnat pentru modernizarea DJ 130B Părău - Grid - Perșani

Odată cu plecarea lui Clarke, care a format Yazoo și apoi Erasure, Gore a devenit compozitor șef și, odată cu adăugarea lui Alan Wilder în componență, trupa s-a bucurat de un succes internațional uriaș la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90, cu piese precum Personal Jesus, Enjoy The Silence și I Feel You.

Trupa a fost inclusă în Rock And Roll Hall Of Fame în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.