Angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, de ieri, în grevă japoneză

Incepând cu ieri, angajaţii Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, atât cei afiliaţi, cât şi cei neafiliaţi S.C.N.S.A.S., au intrat în grevă japoneză. Principalul motiv este situația salarială.

„Ca rezultat al eşecurilor tuturor demersurilor făcute de conducerea CNSAS în materie salarială, angajaţii instituţiei noastre se află într-o situaţie discriminatorie faţă de colegii din alte instituţii publice din administraţia publică centrală, încă de la intrarea în vigoare a Legii 153/2017, fapt care a creat şi continuă să provoace o stare de nemulţumire profundă, fiind trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici. Considerăm inadmisibilă perpetuarea acestei situaţii de fapt”, spun reprezentanţii sindicatului CNSAS.

Revendicările acestora vizează: aplicarea fără întârziere a prevederilor Legii 153/2017 şi încadrarea tuturor angajaţilor CNSAS pe grila maximă de salarizare, care ar fi trebuit a fi aplicată la data de 1 ianuarie 2022 şi care nu se aplică nici în prezent; calcularea sporului de condiţii vătămătoare în cuantum de 15%, aşa cum este prevăzut în ordinele de numire în funcţie, respectiv contractele individuale de muncă; acordarea unei majorări de 15% a salariului de bază pentru complexitatea muncii.

Citeste și:  Peste 20 de artiști vor face show la We Love Music Festival 2023

„Încă din 2018, instituţia noastră a iniţiat demersuri atât pe lângă Parlamentul României, cât şi pe lângă Guvernul României pentru îndreptarea inechităţilor salariale, acţiuni care nu au avut niciun rezultat. Totodată, fiecare iniţiativă a fost respinsă pe motiv că la o proximă iniţiativă legislativă vor fi eliminate aceste discriminări. În funcţie de evoluţia evenimentelor, ne rezervăm dreptul de a demara şi alte acţiuni de protest, în condiţiile legii”, subliniază sindicaliştii. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.