Angajații Uzinei de Apă Brașov vor lucra în schimburi a câte două săptămâni

Angajații Uzinei de Apă Tărlung s-au împărțit în ture, a câte două săptămâni, pentru a asigura permanența la acest obiectiv. Cele două grupe vor asigura clorinarea apei, în vederea evitării contaminării microbiologice a consumatorilor.

„Apa potabilă disponibilă non-stop a fost mereu un aspect care a ținut de civilizație și progres. Pentru a asigura acest serviciu în mod continuu și pentru a diminua riscul de contaminare cu COVID-19, angajații Uzinei de Apă Târlung au fost împărțiți în 2 ture de câte 2 săptămâni. Astfel, prima grupă locuieşte acolo în intervalul 1 – 15 aprilie, iar hrana este asigurată de Compania Apa. Colegii noştri au înţeles că trebuie să-şi sacrifice viaţa personală, să stea departe de familiile lor pentru a proteja procesul de tratare al apei, precum și cel de distribuție către cetăţeni.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

 În stațiile de tratare a apei Târlung și Bogata, clorul este substanța folosită pentru a dezinfecta apa brută în vederea consumului, proces care poartă numele de clorinare. Clorul are rolul de a proteja apa potabilă de potențialii factori de contaminare microbiologică pe care apa i-ar putea întâlni în drumul ei către robinetul consumatorului. Facem precizarea că noi menținem o concentrație de clor între 0,1 și 0,4 mg/litru. Valoarea maximă admisă de lege este de 0,5mg/litru. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, o concentrație de 5 mg/litru NU are efecte negative asupra sănătății”, se arată în comunicatul Companiei Apa Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.