Anisie, despre Bacalaureat și Evaluare Națională: ‘Nu se reiau probele deja date’

Probele pe care elevii au apucat să le dea inițial vor fi recunoscute la sesiunile speciale ale Evaluării Naționale și Bacalaureat, organizate pentru cei care, din motive de sănătate, nu vor putea participa la prima sesiune, a declarat la Digi24 ministrul Educației, Monica Anisie. „Nu se reiau probele deja date. Reiau din punctul în care au rămas”, a spus, duminică seara, Anisie.

„La etapa specială organizată fie pentru Evaluarea Naţională, fie pentru examenul de Bacalaureat, la această etapă probele se recunosc dacă cumva elevul a participat la una dintre ele. Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (…) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas. Pentru că nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o în etapa anterioară”, a explicat Anisie.

Citeste și:  Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice. Prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații

Elevii care își dau examenele în etapa specială vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate, a spus ministrul Educației. De exemplu, pentru cei care susțin Evaluarea Națională, probele sesiunii speciale se încheie la 4 iulie, iar prima etapă a admiterii la liceu începe la 10 iulie.

De asemenea, în centrele speciale care sunt pentru înscrierea elevilor de etnie romă sau pentru cei care vor să se înscrie la liceu în alt județ decât cel în care au absolvit, înscrierile se vor face online, și nu în ședință publică.

Întrebată dacă are cunoștințe despre faptul că vor exista puțini supraveghetori la examene, Anisie a spus că acum, din cauza distanțării, trebuie folosite mai multe săli, deci este nevoie de mai multe cadre didactice pentru supraveghere.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

„Sunt convinsă că toți profesorii înțeleg că e nevoie de ei acum. (…) Eu stiu rezerva pe care o au colegii mei în raport cu posibilitatea îmbolnăvirii, dar sunt convinsă că după ce vor vedea în timpul pregătirilor că se face în condiții de siguranță, se vor înscrie și vor veni alături de elevii lor”, a declarat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.