ANOFM – Locuri de muncă pentru români în Portugalia și Danemarca

Agenția Națională pentru Ocuparea forței de Muncă (ANOFM) anunță că angajatorul GREENPEAS  ENTERPRISE  APS, cu adresa în Eskemosevej, 8,  Refsvindige, DK-5853, Ørbaek, Danemarca, oferă, prin intermediul reţelei EURES România, mai multe locuri de muncă pentru români, în Danemarca și Portugalia.

  • 100 de  locuri de muncă vacante pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre. Locul de muncă va fi pe insula Funen (Fyn) din Danemarca, ferma din Industrivej 1 E, 5750, orașul  Ringe.
  • 65 de  locuri de muncă vacante pentru lucrători în agricultură – culegători de mazăre. Locul de muncă va fi în ferma din Vila Nova de Milfontes din Portugalia.

PORTUGALIA

Angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre. Pot aplica și cupluri. Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România împreună cu câteva persoane din Portugalia. În cadrul locului de muncă există oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane.Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă în Portugalia. Există magazine în apropiere, se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei  la cumpărături.

Cerințe: vârsta minimă 18 ani, condiție fizică bună, experiență în agricultură.

Nu sunt cerințe de limbă străină.

Plata muncii se va face în funcție de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 800 euro brut/lună. Un angajat mediu ajunge la salariul de 1000-1400 de euro brut/lună pe când un angajat foarte bun poate ajunge la un salariu de 1400-1700 euro brut/lună . Salariul se acordă lunar.

Se acordă avans odată pe lună pe lângă salariul de la finalul lunii. Salariul se poate achita cash, sau se poate vira în cont bancar. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze. De exemplu, la un salar de 1500 euro brut/lună, rămâne un net  de aproximativ 1365 euro.

Citeste și:  La Brașov s-au înregistrat 53 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Cazarea se face în case. Casele sunt variate, unele avand 3, altele 6 camere. Se stă de la 2 la 6 persoane în cameră. Angajatorul va depune eforturi să asigure camere separate pentru cei care aplică în cuplu. Se asigură acces la  bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sală de mese,  băi cu dușuri, masini de spălat. Băile și bucătăria sunt la comun. Contravaloarea cazării se reține din salar și este între 110 şi 150 euro/lună.

Gazul(butelia) se cumpără la comun cu celelalte persoane care locuiesc în casă, restul de utilități fiind incluse în prețul cazării. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Portugalia  este plătit de angajator. Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Portugalia este suportat de angajator. Cei selectați trebuie să aducă ustensile de bucătărie (oale, tacâmuri etc), să aibă echipament de muncă (pentru toate tipurile de vreme, inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) și să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a-si putea cumpăra de mâncare până la primul avans. Cei selectați trebuie să-si aducă prosoape, lenjerie de pat, pătură și pernă (acestea se pot găsi și la second hand-uri în Portugalia la un preț scăzut, în caz că nu este spațiu în bagaj). Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com. Cei selectați vor primi înainte de a pleca din România, informații detaliate referitoare la cardul european de sănătate, deducere de taxe etc.

Durata contractului: 15 martie 2022 – 31 mai 2022. Programul de lucru este de 40-50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână. De regulă se lucrează în intervalul orar 07-15.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresa de email: aam@greenpeas.dk si stefan.cosma.if@anofm.gov.ro.  Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc. Alte informații se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com.

Citeste și:  Încă un ordin de protecție provizoriu emis de către polițiștii brașoveni

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona aceasta oferta  accesând:

https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html. Pentru detalii suplimentare cei interesaţi se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Ilfov din Bucuresti, strada Ruginoasa, nr. 4, sector 6, telefon 021 3302014 / 0785280294. 

Data limită de înscriere: 20.02.2022.


DANEMARCA

Angajatorul caută persoane îndemânatice și mobile la cules de mazăre, căpşuni, porumb şi alte culturi. Cultura principală este mazărea. Pot aplica și cupluri. Se va munci într-o fermă unde majoritatea lucrătorilor sunt din România, împreună cu câteva persoane din Danemarca, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. Se încheie contract direct la fermă, fără intermediari și fără comisioane. Se acordă asistență în completarea și trimiterea actelor necesare pentru obținerea dreptului de muncă în Danemarca. Se asigură transport săptămânal cu autobuzele companiei  la cumpărături. Există posibilitatea de a avansa în diferite funcții, ca supervizor, conducător de camion/tractor, etc. Există posibilitatea de prelungire a contractului pentru cei care doresc să lucreze și altfel de munci după terminarea sezonului de mazăre.

Cerințe: vârsta minimă 18 ani, condiție fizică bună, experiență în agricultură.

Nu sunt cerințe de limbă străină.

Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă. Salariul poate ajunge până la 2000-2500 euro brut/lună. Salariul se acordă lunar. Se acordă avans săptămânal, se poate achita cash, se poate vira în cont bancar. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. De exemplu, la un salariu de 2000 euro brut/lună, rămâne un net de aproximativ 1600 euro. Se oferă un bonus 12,5% la totalul salariului, acesta reprezintand bani de concediu conform legislației daneze. Mai multe informații despre impozite: http://www.skat.dk.

Citeste și:  S-a finalizat modernizarea și reabilitarea DJ 104 L Dacia – Viscri – Bunești

Cazarea se face în rulote. Fiecare rulotă are 4 camere, iar în fiecare cameră stau 2 persoane, rulota fiind echipată cu baie și toaletă. În camping sunt disponibile separat de rulote – bucătărie complet mobilată (frigidere, aragaze), sala de mese, extra băi cu dușuri, mașini de spălat, TV, internet wireless. Taxa de cazare este de 9 euro pe zi cu toate utilitățile incluse. Taxa de cazare se reține din salariu la plecare. Asigurarea medicală este plătită de angajator. Transportul România – Danemarca este plătit de angajat. Transportul de la locul cazării la locul de muncă în Danemarca este suportat de angajat și costă 2,5 euro/zi. Opțional lucrătorii lucratorii isi pot alege un alt mijloc de transport la locul de muncă, prin aducerea mașinii personale. Cei selectați trebuie să-si aducă ustensile de bucătărie (oale, tacâmuri etc.), să aibă echipament de muncă (inclusiv geacă de ploaie, cizme etc.) și să aibă la ei o anumită sumă de bani pentru a putea cumpăra de mâncare până la primul salariu. Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul www.My-greenpeas.com.

Cei selectați vor primi înainte de a pleca din România, informații detaliate referitoare la cardul european de sănătate, deducere de taxe etc.

Durata contractului: iunie – septembrie 2022. Program de lucru 40-50 de ore/săptămână, 6 zile/săptămână. De regulă se lucrează în intervalul orar 07-15.

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, pe adresele de email: aam@greenpeas.dk si stefan.cosma.if@anofm.gov.ro.  Informații suplimentare se pot obține la nr. de telefon 004551501097 sau pe Facebook Andreea Motoc. Alte informații se pot gasi pe website-ul www.My-greenpeas.com.

Persoanele interesate pot vizualiza aceasta oferta accesând:

https://www.anofm.ro/eures/solicitanti.html. Pentru detalii suplimentare cei interesaţi se pot adresa consilierului EURES din cadrul AJOFM Ilfov  din Bucuresti, strada Ruginoasa, nr. 4, sector 4 sau la telefon 0213302014 / 0785280294.

Data limită de înscriere: 20.02.2022.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.