ANPC: Nu cumpărați produse alimentare din locuri neautorizate în perioadele caniculare

„Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate în perioadele caniculare, întrucât astfel de comercianți nu au posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare. Riscați astfel să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur, care poate să vă afecteze sănătatea”, avertizează într-o postare pe Facebook directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel.

Perioada cu temperaturi ridicate determină un consum mai mare de lichide: apă minerală naturală, apă de masă, sucuri de fructe, băuturi răcoritoare. La achiziționarea acestora, consumatorii trebuie să acorde o atenție deosebită asupra modului de depozitare și de expunere, având în vedere că acțiunea directă a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor produselor, mai recomandă oficialul, notează agenția de presă Rador.

Citeste și:  Tichetele sociale distribuite în cadrul Campaniei “Dar din suflet pentru seniori” pot fi ridicate începând cu data de 05.12.2022

ANPC atrage atenția și asupra legumelor și fructelor comercializate în piețe, în spații deschise, unde temperatura mediului ambiant, foarte ridicată, conduce la deshidratare și alterare a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.