
Casa de Cultură a Studenților din Brașov, în parteneriat cu asociația Brașovul Altfel, a organizat miercuri ediția 4, din seria “Networking pentru viitor”, pe tema: ANTREPRENORIAT.
Seria de evenimente “Networking pentru viitor” este destinată tinerilor din Brașov, care doresc să înțeleagă mai multe despre ce înseamnă procesul de angajare și un loc de muncă. Organizatorii, Casa de Cultură a Studenților din Brașov (CCS Brașov) și asociația Brașovul Altfel, aduc în fața tinerilor profesioniști din diverse domenii pentru a le oferi sfaturi utile.
Primele 3 ediții au fost cu specialiști din HoReCa, IT și industrie, iar al 4-lea, cel de săptămâna aceasta, a fost cu invitați care au răspuns la întrebări din zona de antreprenoriat:
- Daniela Kasper – antreprenoare si fondatoare Kasper Development
- Dorian Lungu – antreprenor si fondator Luado Chocolate / Gastro Local
- Conf. univ. dr. Dana Lupsa – antreprenoare si profesor universitar
- George Nedelcu – antreprenor si business coach
“Cum spunem noi în Ardeal, a ieșit tare fain! Rostul nostru, al celor de la Casa de Cultură a Studenților, este să aducem plus valoare în viețile, respectiv în dezvoltarea, studenților. Toate edițiile de până acum au fost reușite, dar cea de ieri a fost mai mult… a fost chiar faină. 😊 Am fost nevoiți să prelungim cu 30 de minute sesiunea de întrebări și răspunsuri, la insistentele studenților și ale speakerilor. Iar la nivel general evenimentul s-a prelungit cu aproape o oră. Echipa de la CCS și-a atins scopul. Felicitări tuturor celor implicați!”, a declarat Silviu Achim, directorul Casei de Cultură a Studenților din Brașov.
Conceptul evenimentelor este unul inedit, punând tinerii în centrul acestora. Formatul include o sesiune directă de întrebări și răspunsuri, fără discursuri introductive sau prezentări din partea speakerilor. Asociația Brașovul Altfel gestionează relația cu mediul de afaceri și aduce speakeri relevanți din piața brașoveană, oferind tinerilor ocazia să înțeleagă mai bine așteptările angajatorilor.
“Am adus în fața tinerilor un concept nou, care îi pune pe ei în centrul atenției. Le aducem în față sursa de informații și îi încurajăm pe ei să își ia ce au nevoie. Eu, în calitate de moderator, prezint invitații în câteva minute, apoi intrăm direct în sesiunea de întrebări și răspunsuri. La prima ediție am avut emoții, credeam că o să fie întrebări puține, dar suntem impresionați de volumul de întrebări pe care îl au tinerii de fiecare dată. Evenimentul are 2 părți, prima de 90 de minute cu întrebări și răspunsuri, iar a doua de 30 de minute de networking direct cu invitații. În partea a doua au ocazia să aprofundeze anumite subiecte sau să adreseze întrebările care nu au mai avut loc în prima parte. Felicitări celor de la CCS Brașov pentru idee și le mulțumesc pentru că ne-au invitat să fim parte din acest proiect”, a declarat Radu Paul, președintele asociației Brașovul Altfel.
