Aparate medicale noi, de peste 10 milioane de lei, la Spitalul Judeţean Braşov

Ieri, 4 august, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a semnat contractele de furnizare pentru patru loturi de bunuri medicale achiziţionate în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”.

Astfel, aparatul RX de scopie şi grafie digital (Lotul 7) va fi furnizat de SC Editronic Internaţional SRL, valoarea contractului fiind de 1.188.298,30 lei.

Echipamentele medicale care fac parte din Lotul 8 vor fi asigurate de SC Brava Medical SRL, în schimbul sumei de 1.378.400,80 lei. Este vorba despre două aparate de electrochirurgie monopolare şi bipolare, două sisteme complete de videoendoscopie şi colonoscopie, trei lămpi scialitice, trei mese dotate cu lămpi şi lupe, cinci reflectoare cu picior şi 12 lămpi UV de sterilizare.

Furnizorul ecografelor din Lotul 9 de echipamente este SC Global Medical Solutions SRL, valoarea contractului fiind de 1.857.923,80 lei. Vor fi livrate un ecograf staţionar doppler color cu trei sonde, un ecograf doppler pentru carotidă şi un ecograf staţionar.

Citeste și:  O nouă campanie națională de prevenire a traficului de persoane se desfășoară și la Brașov

Mobilierul nonmedical (Lotul 6) urmează să fie livrat de firma SC Ovavinci SRL, contractul fiind în valoare de 38.432,24 lei. Aici sunt incluse banchete pentru sala de aşteptare, dulapuri, scaune, birouri pentru cabinetele medicale, fiecare în număr de 12, plus mobilierul destinat recepţiei.  

Toate aceste bunuri vor fi livrate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, urmând să fie montate şi puse în funcţiune imediat ce cabinetele Ambulatoriului vor fi disponibile. În momentul de faţă, o parte din aceste spaţii sunt ocupate de Unitatea de Primiri Urgenţe provizoriu, până când noua clădire a UPU va putea fi dată în folosinţă.  

Trebuie precizat faptul că a fost finalizată şi achiziţia unei linii automate RT-PCR pentru teste de biologie moleculară incluzând detecţia COVID-19 (Lotul 10), contractul de furnizare fiind în curs de semnare la nivelul Consiliului Judeţean.

Aşadar, din totalul de 11 loturi de echipamente, aparate şi mobilier prevăzute în acest proiect şi pentru care s-au desfăşurat proceduri de achiziţie pe parcursul anului 2020, nouă loturi au fost adjudecate, iar patru dintre ele au ajuns deja la Spitalul Judeţean. Vorbim despre un computer tomograf (Lotul 1), 34 de echipamente medicale (Lotul 2), şapte echipamente oftalmologice (Lotul 4), un mamograf şi alte trei ecografe (Lotul 3).

Citeste și:  Ce au căutat românii pe Google în 2022? Florin Salam l-a "detronat" pe Putin în topul căutărilor

Pentru achiziţia componentelor mobilierului medical (Lotul 5) şi a platformei elevatoare destinate persoanelor cu dizabilităţi (Lotul 11), Consiliul Judeţean va relua procedurile în vederea identificării unor operatori economici care să întrunească cerinţele prevăzute în caietele de sarcini.

Valoarea totală a proiectului de dotare şi utilare a Ambulatoriului Spitalului Județean este de 10.699.627,60 lei. El a fost accesat de Consiliul Judeţean Braşov în anul 2019, având finanţarea asigurată prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020, Axa prioritară 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”.

Proiectul cuprinde achiziția a 55 de tipuri de echipamente medicale, aparatură şi mobilier de specialitate (respectiv 191 de bucăți), cu care să fie dotate cele 12 cabinete din Ambulatoriul Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Brașov.

Citeste și:  Johann Strauss Ensemble cântă la Braşov pe 12 decembrie! Mesajul emoționant transmis înainte de votul privind aderarea României la Schengen 

„Aparatele, dispozitivele şi echipamentele medicale pe care le-am cumpărat cu bani europeni sunt de ultimă generaţie şi ele întregesc dotările moderne pe care dispun în prezent toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Ne-am consultat în permanenţă cu conducerea spitalului asupra necesităţilor din Ambulatoriu, în aşa fel încât să asigurăm cel mai performant instrumentar medical cu care să fie investigaţi şi trataţi pacienţii. Acelaşi lucru îl facem şi pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, ale cărei dotări sunt asigurate tot prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană. Sunt convins că nu foarte multe spitale din România se pot lăuda cu echipamentele de care dispune acum Spitalul Judeţean. În acest an, cea mai importantă unitate spitalicească din judeţul Braşov va fi în integralitate modernizată, odată cu finalizarea tuturor lucrărilor de reabilitare a Staţionarului Central şi de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe”, afirmă preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.