Aplicația care monitorizează prețurile carburanților

Consiliul Concurenţei lansează, astăzi, o platformă de internet cu ajutorul căreia pot fi monitorizate preţurile la carburanţi. Aplicaţia a fost realizată din fonduri publice şi poate fi accesată gratuit, după modelul celei pentru produsele alimentare.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat, că este un instrument util, atât pentru informare, cât şi pentru creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor: „Prin intermdiul aplicaţiei cei interesaţi vor putea să găsească preţurile atualizate în orice benzinărie din ţară, obiectivul fiind să poţi să alegi acea staţie care îti oferă cele mai bune prețuri. De asemenea, vor putea să vadă clienții și ce servicii ofera în plus staţiile de benzină. Cred că e util pentru conducătorii auto, pentru că nu vor mai trebui să verifice la fiecare staţie preţul, deci pot să-l verifice mult mai simplu. Asta este un mecanism prin care credem noi că va creşte concurenţe între lanţurile de benzinării şi vor fi obligate cele care au preţuri ceva mai mari să coboare spre cele care au preţurile mai mici”.

Citeste și:  Începe un proiect de infrastructură care va deschide calea unei noi conectări rutiere între Braşov şi Sibiu! O alternativă la DN1

Preşedintele Consiliului Concurenţei a mai precizat că instituţia are în derulare şi o analiză pe piaţa carburanţilor, lansată după ce preţul benzinei şi motorinei în România, fără taxe, a depăşit media europeană. În urma anchetei, care va fi gata în perioada următoare, autoritatea va veni cu recomandări pentru creşterea concurenţei pe piaţa carburanţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.