Aproape 100.000 de persoane au intrat vineri în România, dintre care 10.805 cetăţeni ucraineni

În data de 09.09.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 223.100 de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 55.300 mijloace de transport.

Pe sensul de intrare în România, au fost 99.405 de persoane, dintre care 10.805 de cetăţeni ucraineni (în creștere cu 2,3% faţă de ziua precedentă). Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 09.09.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 2.254.308 cetăţeni ucraineni.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Citeste și:  Directorii generali ai aeroporturilor din România s-au întâlnit într-o ședință de lucru organizată la Aeroportul Brașov

Informații privind situația punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă – punctele de trecere şi  „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 48 de fapte ilegale (28 de infracţiuni şi 20 de contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.800 lei;
  • bunuri ridicate în vederea confiscării, estimate la o valoare de 1.300 lei;
  • nu s-a permis intrarea în ţară a 19 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 30 cetăţeni români din diferite motive legale.
Citeste și:  52 de cetăţeni străini ascunși în trei mijloace de transport, depistați la frontieră

Poliţia de Frontieră acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea realizării unui schimb operativ de date și informații pentru gestionarea, în mod eficient, a cazurilor apărute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.