Aproape 140.000 de doze AstraZeneca ajung astăzi în România

Aproape 140.000 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge astăzi, 18 aprilie, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Cu toate că administrarea acestui ser pare încetinită de reticenţa apărută în contextul raportării unor efecte adverse grave, dar extrem de rare, marea majoritatea a celor care au făcut prima doză se prezintă la rapel.

Premierul Florin Cîţu i-a încurajat din nou pe români să se vaccineze şi a dat asigurări că sunt suficiente doze. Conform calendarului livrărilor, în următoarele două luni ar urma să mai ajungă în ţară aproximativ şase milioane de vaccinuri Pfizer-BioNTech, aproape un milion şi jumătate de doze Moderna şi peste două milioane AstraZeneca.

Vă reamintim că începând din data de 16 aprilie, cei care vor să se vaccineze cu AstraZeneca (Vaxzevria) o pot face pe loc, fără a mai fi nevoie de programare. Este, însă, important să verificați mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare.

One thought on “Aproape 140.000 de doze AstraZeneca ajung astăzi în România”

  1. Ce vor face cu ele pentru ca aproape nimeni nu mai vrea sa se vaccineze cu Astra Zeneca ? Ca sa nu le arunce le vor “dona” probabil Republicii Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.