Aproape 4.000 de persoane și-au stabilit reședința în Brașov, în 2018

De exemplu, în aprilie 2018, la SPCLEP au primit documente pentru schimbarea adresei în municipiul Brașov de către  363 de persoane, iar alte 269 de au depus cereri pentru stabilirea domiciliului în Brașov, venind din alte localități. În luna mai a anului trecut,  335 de cetățeni noi ai Brașovului și-au primit documentele cu adresă nouă.

Cererile de schimbare a domiciliului nu sunt însă cele mai frecvente operaţiuni solicitate la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Braşov.

În anul 2018, la SPCLEP s-au înregistrat 35.346 cereri eliberare acte de identitate şi vize de rezidenţă, dintre care 27.919 pentru eliberare cărţi identitate, majoritatea expirate, 1.628 pentru cărţi de identitate provizorii, 326 pentru cărţi de identitate provizorii cu viză de reşedinţă pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate (necesare pentru a-şi face paşapoarte).

Citeste și:  Emoție și multă bucurie pentru absolvenții Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov

De asemenea, anul trecut au fost 4.936 de solicitări pentru vize de reşedinţă și 355 pentru schimbarea domiciliului din străinătate în România.

Tot anul trecut au fost înregistrate 182 de cereri pentru dobândirea cetăţeniei române, cele mai multe dintre ele fiind depuse de persoane de persoane din Republica Moldova.

Reprezentanții SPCLEP susțin că, în ultimii ani, numărul solicitărilor de schimbare a domiciliului a crescut în ultimii ani. De altfel, potrivit unul studiu al Băncii Mondiale, realizat în anul 2017,  peste 200.000 de români care ar fi interesați să se mute la Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.