Aristotel Căncescu se plânge la SIIJ de abuzuri în dosarele sale

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, s-a prezentat, joi, la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pentru a reclama abuzuri pe care spune că le-au săvârșit anchetatorii în dosarele sale, potrivit Mediafax.

Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, a ajuns la SIIJ joi pentru a depune două plângeri la adresa procurorilor DNA Brașov.

„Pentru două plângeri penale pe care eu le-am făcut la adresa procurorilor DNA Brașov (am venit – n.r.). Sunt importante cele două plângeri față de abuzurile ei le-au săvârșit, nu numai în dosarele mele. Sunt foarte multe abuzuri făcute. Au foarte multe dosare penale cu care văd că nu se întâmplă nimic. Nouă ne-au făcut în două săptămâni, ne-au făcut dosare și ne-au trimis în judecată, iar aici de doi ani, procurorii, cât și comisarii DNA, cât și cei de la SRI unde 10 angajați SRI sunt trimiși la Curtea de Apel Cluj, văd că nu se întâmplă nimic”, a spus Căncescu, în fața SIIJ.

Aristotel Căncescu a precizat că a venit la SIIJ cu speranța că ceea ce s-a întâmplat până în prezent nu se va mai întâmpla.

„Eu trag speranța că nu se va mai întâmpla ce s-a întâmplat până acum și părerea mea este că toți care au fost abuzați ar trebui să facă treaba asta (plângere – n.r.)”, a mai spus Căncescu.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov Aristotel Căncescu, încă de acum un an, Comisiei de control SRI să verifice cum echipele mixte DNA Braşov – SRI Braşov au făcut anchete, acuzând mai multe abuzuri printre care urmărirea unor politicieni.

În iunie 2017, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a fost trimis în judecată, sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

Procurorii au spus că dosarul are ca obiect infracţiuni de corupţie din perioada 2010 – 2013 ale lui Aristotel Căncescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, totodată preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, dar şi de către persoane din anturajul acestuia, consilieri judeţeni şi primari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.