Armă pentru controlul maselor. Raze invizibile care produc o durere cruntă inamicului

China a dezvoltat o nouă armă care poate provoca dureri extreme, fără a ucide ținta. Acest tip de armă a fost creată pentru controlul maselor în cazul unor revolte.

Noua armă are aspectul unor panouri solare care se amplasează pe mașini militare pentru a putea fi folosite. Panourile trimit raze către inamic provocându-i o durere insuportabilă. Principiul de funcționare este simplu. Odată ajunsă raza la nivelul pielii generează o căldură puternică inducând o senzaţie de arsură insuportabilă.
Acest tip de armă este cu totul nou și a fost dezvoltat inițial în secret de către armata americană.

Sursă: breakingdefense.com

Statele Unite și-au creat propriul pistol de durere cu microunde nonletale pentru a controla mulțimile din Afganistan în 2010. Dispozitivul, numit Raytheon Active Denial System (ADS), a fost dezvăluit pentru prima dată în 2007 și ulterior a fost reamintit în 2010, într-o serie de critici care vizau implicațiile etice ale folosirii unei astfel de arme pentru a sparge revolte. Armele folosite de armata americană pot trimite aceste raze la o distanţă de aproximativ 900 de metri. Interesant este că razele de căldură nu pot fi văzute de inamic iar panoul care împrăştie razele se poate roti la 360 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.