Asociația eLiberare a deschis un nou Centru de Informare și Asistență în Detectarea și Notificarea Cazurilor de Trafic de Persoane din România, de această dată la Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a răspuns astăzi invitației de a participa la inaugurarea Centrului de informare și asistență în detectarea și notificarea de cazuri de trafic de persoane deschis în municipiul Brașov de Asociația eLiberare, cu sprijinul Fundației Sera Romania. Centrul va funcționa ca linie de legătură directă între potențialele victime și autorități și ca un spațiu de resurse pentru toți cei interesați.

Prin intermediul Centrului deschis la Brașov – al patrulea din țară, după cele din București, Craiova și Suceava – se vor derula sesiuni de capacitare a actorilor formali și informali din comunitate în detectarea și notificarea timpurie a cazurilor de trafic de persoane, se vor realiza activități de prevenire și vor fi oferite servicii de asistență specializată și consiliere.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

Mă bucur că avem la Brașov o nouă entitate care se implică în prevenirea traficului de persoane și în conștientizarea populației cu privire la acest flagel. Instituția Prefectului și eu, personal, suntem parteneri în orice demers care aduce un plus comunității brașovene și sunt convins că va exista o colaborare eficientă a organizațiilor nonguvernamentale și cu Centrul Regional Brașov al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, cu Inspectoratul de Poliție Județean, cu DGASPC Brașov și cu celelelte instituții care au legătură cu acest domeniu. Sunt convins că doar un parteneriat real și de bună credință între partea guvernamentală și cea nonguvernamentală poate maximiza șansele de reușită”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.