Cristian Niță: Orban a fost atras în cursa întinsă de penalii care conduc PNL Brașov

Cristian Niță, asociatul președintelui PNL Brașov, filiala municipală, Adrian Oprică, împotriva căruia primul a depus mai multe plângeri penale pentru delapidare, evaziune fiscală și fals, i-a adresat președintelui Klaus Iohannis o scrisoare deschisă în care critică imprudența premierului Ludovic Orban de a se poza cu „un individ cu probleme penale”. Autorul scrisorii îl roagă pe Iohannis să-i ceară premierului să se dezică de preșeintele PNL Brașov filiala municipală, pentru că altfel „PNL nu se deosebește de PSD, iar sloganul ‘fără penali’ nu mai stă în picioare.

„Domnule președinte, mă numesc Niță Cristian și sunt un întreprinzător din Brașov. Mă adresez pe această cale dumneavoastră, pentru că apreciez lupta pe care ați declanșat-o împotriva corupției din România și a corupților în general. Sunt în asentimentul dumneavoastră și consider că România are nevoie de o „curățenie” pe toate planurile prin eliminarea corupților atât din viața politică cât și din aparatul administrativ. Cred însă că această luptă nu trebuie să aibă culoare politică. Corupția trebuie eradicată îndiferent de apartenența și convingerile politice.
Am făcut această introducere pentru că eu însumi, sunt o victimă a corupției politicienilor din Brașov, ajunși în funcții care au legătură cu traficul de influență. Zone din care dispun după bunul plac de banul public și încalcă legea la adăpostul puterii date de funcțiile ocupate și de protecția partidului. Brașovenii au apreciat poziția dumneazoastră în timpul vizitei la Poalele Tâmpei în timpul campaniei electorale când v-ați ținut departe de membrii PNL care au sau au avut probleme de natură penală. A fost un mesaj puternic dat brașovenilor, că lupta împotriva corupților a început. Din păcate nu același lucru se poate spune despre vizita premierului Ludovic Orban, din data de 15 noiembrie. Premierul nu a avut dibăcia și grija de a continua acest mesaj dat de dumneavoastră. A fost atras în cursa întinsă de penalii care conduc PNL Brașov, sub conducerea lui Adrian Oprică, președintele organizației municipale a PNL, oameni care l-au flancat efectiv pe premier, pentru a fi văzuți în preajma lui Ludovic Orban. Mai mult, premierul s-a pozat cu acest individ, iar aceste poze sunt folosite de acesta pentru a-și legitima abuzurile săvârșite, printr-un pretins sprijin primit de la Centru.
Deplâng această naivitate și scăpare a premierului care a căzut în cursa întinsă de acest individ, care a împânzit internetul cu aceste poze obținute. Un atu pentru ‘caracatița’ lui Adrian Oprică, în legitimarea abuzurilor pe care le pregătește în continuare.
Domnule președinte, vă vorbesc din poziția unui om care este pe cale să piardă tot, înșelat fiind de Adrian Oprică, cel care folosindu-se de poziția pe care o are atât în cadrul PNL Brașov cât și în Primăria Brașov, mi-a întins cursă după cursă pentru a mă exclude din afacerea pe care mi-am construit-o cu atâta muncă. Am depus împotriva lui o plângere penală la Parchet și una la Antifraudă, plângeri pe care anchetatorii nu binevoiesc să le cerceteze, intimidați, probabil, de asemenea imagini în care pârâtul se pozează cu persoane cu greutate, cum este cazul domnului premier Lodovic Orban.
Vă cer așadar, domnule președinte, să-i cereți premierului să se dezică de aceste personaje, cu care s-a fotografiat, procurându-le în acest fel „acoperirea” de care aveau nevoie pentru a-i intimida pe anchetatori.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Vă mulțumesc anticipat, Cristian Niță” a scris brașoveanul în scrisoarea adresată președintelui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.