Astăzi va rula filmul-eveniment „Privește către cer”, într-o proiecție unică la Brașov, la Centrul Cultural Reduta

Selectat în Competiția Oficială a Berlinale 2021 și distins cu Premiul FIPRESCI (premiul presei și al criticii de film), Privește către cer / What Do We See When We Look At The Sky?  este o scrisoare de dragoste adresată tuturor cinefililor și cinema-ului în sine. Fără îndoială un film-eveniment pentru cinema-ul de artă al ultimilor ani, lungmetrajul georgian se vede la Brașov la Centrul Cultural Reduta sâmbătă, 9 octombrie, de la ora 18:00.

Biletele se achiziționează de pe eventbook.ro, aici. Accesul se face prin prezentarea unui certificat verde valid care să ateste vaccinarea sau o dovadă a trecerii prin boală.

Parte poveste de dragoste, parte simfonie a orașului, niciuna neclintită de minunile și dezordinea contemporanului, Privește către cer e un basm al iubirii pierdute și al poeziei locurilor”. (AperiTIFF)

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Gândit ca un basm contemporan, Privește către cer spune povestea Lisei și a lui Giorgi: se întâlnesc din întâmplare pe o stradă din orașul georgian Kutaisi iar  dragostea îi lovește atât de neașteptat încât uită să se întrebe unul pe celălalt cum îi cheamă. Înainte de a-și vedea fiecare de drum decid să se întâlnească ziua următoare. Însă în drumul spre casă Lisa este oprită de un copac, un burlan, un felinar și o trecere de pietoni – toate anunțând-o că ea și Giorgi sunt urmăriți de un blestem. Ca să nu se mai recunoască vreodată, chipul ei se va schimba peste noapte, iar vocația pe care o are se va risipi și ea. Ce nu apucă să îi spună vântul este că și Giorgi va avea parte de aceeași soartă.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

O să reușească ei să se întâlnească din nou? Și dacă da, o să se recunoască?

https://www.youtube.com/watch?v=_7iCbNoA0y4&feature=emb_title

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.