„Ateliere fără frontiere” colectează laptopuri și calculatoare vechi, sâmbătă, la Brașov

  • Calculatoarele vechi de acasă sau de la birou se pot transforma într-o șansă la o educație mai bună pentru copiii din zonele defavorizate. Contribuie și tu!

Asociația Ateliere Fără Frontiere, cu sprijinul OMV Petrom, continuă campania „Semnează viitorul digital al educației din România” și ajunge sâmbătă, pe 17 septembrie, la Brașov, în stația de alimentare Petrom de pe Calea București Nr. 110, unde va fi prezentă între orele 9:00 și 13:00.

Locuitorii orașului Brașov sunt invitați să se alăture campaniei „Semnează viitorul digital al educației din România” și să aducă laptopuri și calculatoare uzate (inclusiv componente PC – mouse, monitor, tastatură etc.) care vor fi apoi recondiționate în atelierul educlick și donate școlilor din zone defavorizate.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Ateliere Fără Frontiere colectează, recondiționează și donează prin platforma educlick calculatoare și alte echipamente IT copiilor și școlilor din medii vulnerabile. În 14 ani, Ateliere Fără Frontiere a donat peste 23.000 de calculatoare către 500.000 de beneficiari la nivel național și doar anul acesta, peste 100 de școli au primit calculatoare recondiționate în atelierul educlick.

Gestionarea calculatoarelor colectate în urma campaniei are loc într-un atelier de inserție socio-profesională a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, greu angajabile, unde sunt oferite servicii personalizate de acompaniere socială și consiliere pentru formarea de competențe în vederea integrării pe piața convențională a muncii.

Locuitorii din alte orașe care doresc să doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT către sediul Ateliere Fără Frontiere din București ori pot trimite un e-mail către adresa colectare@atelierefarafrontiere.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.