Ateliere gratuite pentru personalul din administrație publică la Conferința Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu din cadrul FOV2023

În cadrul Conferinței Internaționale de Politici Publice de Mediu, parte din Forumul Orașelor Verzi 2023, care va avea loc la Hotel Qosmo din Brașov în perioada 5 – 7 septembrie, lideri guvernamentali, administratori publici, consilieri locali și experți în dezvoltare urbană se vor reuni pentru a dezvălui și discuta soluții inovatoare pentru transformarea orașelor în comunități mai verzi și mai durabile.

Atelierele de lucru – Generatoare de idei pentru Orașe Verzi

Atelierele de lucru vor avea loc în ziua a doua a conferinței, 6 septembrie și oferă participanților o platformă interactivă pentru dezvoltarea și schimbul de soluții concrete pentru provocările actuale ale orașelor. De la primari și viceprimari, până la administratori publici, consilieri locali și specialiști în urbanism și tehnologie, fiecare atelier abordează aspecte specifice ce vizează transformarea urbană durabilă.

Atelierele de lucru vor aborda o gamă largă de teme, inclusiv:

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Mayors Voice: Cum pot liderii orașelor influența pozitiv transformarea urbană?

Disruptive City Managers: Administratorii publici deschid drumul inovației pentru orașele viitorului.

Consilieri Locali: Rolul consilierilor locali în promovarea dezvoltării durabile.

Urban Planning: Proiectarea orașelor pentru un viitor mai verde și sustenabil.

Green Funding: De la idee la realitate – finanțarea soluțiilor pentru orașe verzi.

Climate Mitigation: Soluții pentru atenuarea schimbărilor climatice la nivel urban.

Digitalisation: Transformarea digitală pentru orașe inteligente și sustenabile.

Mobility: Inovație în mobilitate pentru orașe mai ecologice.

Parteneri implicați în transformarea Orașelor Verzi

Această ediție a Conferinței FOV 2023 este susținută de parteneri strategici și organizații dedicate mediului înconjurător, care își aduc contribuția esențială pentru succesul atelierelor de lucru. Printre partenerii care sprijină această inițiativă se numără Covenant of Mayors, The Green city Accord, Energy Cities, Comisia Europeana, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, AMR, AAPRO, UrbanizeHub, European Urban Inititative, Asociatia centrul pentru dezvoltare durabila, Asociatia Romana pentru smartcity, Agentia Metropolitana Brasov, AMDTPBV, 1ABMEE, OER, Asociatia Green Revolution.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Atelierele de lucru sunt gratuite pentru personalul din administrația publică. Înscrierile, deschise până la data de 25 august, sunt disponibile pe site-ul Conferinței Internaționale de Politici Publice de Mediu: https://fovbv.ro/formular-inregistrare-conferinta-2023

Pentru persoane fizice si juridice accesul este contracost, respectiv 300 de euro, și include: accesul la sesiunile de plen si ateliere de lucru, prânzuri, cine și pauze de cafea. Plata se face sub forma de sponsorizare (pers juridice) si donatie (pers fizice). Pentru mai multe detalii scrieti-ne la protocol@brasovcity.ro

FOV 2023 adună sub aceeași cupolă lideri naționali și internaționali în politici publice de mediu, reprezentanți ai orașelor din România și Europa, precum și companii private care activează în domeniul sustenabilității de mediu. Atelierele de lucru vor oferi oportunitatea de a explora soluții inovatoare, de a identifica modele de bune practici, de a dezvolta parteneriate în vederea creării unui viitor mai bun și mai prietenos cu mediul înconjurător, precum și de a împărtăși experiențe și idei cu alți profesioniști din domeniu.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

***

Despre Forumul Orașelor Verzi (FOV):

FOV 2023 este cel mai important eveniment de mediu din România, aducând împreună autorități locale, naționale și internaționale, companii și cetățeni, pentru a dezvălui și promova soluții inovatoare pentru construirea orașelor verzi și pentru a aborda provocările legate de schimbările climatice. FOV își propune să schimbe perspectiva și să inspire acțiunea colectivă în vederea creării unui viitor mai sustenabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.