Atleții internaționali de la Brașov 5K s-au relaxat în centrul Brașovului

Cu doar câteva ore până la startul celor mai așteptate competiții de atletism din această toamnă, atleții străini concurenți la Brașov 5K au vizitat expoziția permanentă 15 Noiembrie 1987, dar și centrul istoric al orașului nostru. Crosul 15 Noiembrie, Campionatul Național de Alergare pe Șosea 5K și Brașov 5K – toate cele trei competiții s-au organizat în amintirea Revoltei Anticomuniste din ’87.

Înaintea cursei, atleții invitați din alte țări s-au relaxat în centrul istoric al Brașovului. Au făcut selfie-uri, s-au pozat la obiectivele turistice din oraș, s-au simțit bine, au demonstrat că știu să se distreze și și-au încărcat bateriile pentru competiția organizată de Asociația Județeană de Atletism duminică, 13 noiembrie. La Muzeul Județean de Istorie au ascultat captivați lecția de istorie despre Revolta de la Brașov. Apoi, au vizitat Piața Sfatului, Biserica Neagră, Poarta Ecaterinei, Poarta Schei, Bastioanele, Baza Sportivă Olimpia, Consiliul Județean și Primăria.

Citeste și:  Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Burebista” Brașov vor asigura măsurile de ordine la meciul de fotbal dintre echipele AFC Hermannstadt - FC Farul Constanta 1920

„Sunt a doua oară la Brașov, am mai fost în 2018. Orașul este foarte frumos, de obicei merg în Munții Bucegi să mă pregătesc, dar nu am prea apucat să vin la Brașov. Este plăcut aici, abia aștept să-mi iau familia din Irlanda și să venim în concedii, să petrec măcar o săptămână la Brașov. Deși eu alerg la maratoane, cursa de aici va fi un bun antrenament pentru Campionatul Național de cros al Irlandei, săptămâna viitoare, unde vor fi selecții pentru Europenele de cros”, SERGIU CIOBANU, atlet din Republica Moldova care reprezintă Irlanda.

„Sunt pentru prima dată în România. Brașovul mi se pare superb. Am rămas plăcut suprins de ceea ce am aflat la Muzeul de Istorie, despre perioada comunistă. Se pare că a fost o perioadă grea pentru români. Sunt onorat să particip la acest concurs organizat în amintirea Revoltei Anticomuniste. Mă bucur enorm să fiu aici. Îmi place orașul, este foarte frumos. Îmi plac tare clădirile și aș vrea să merg pe Tâmpa după concurs. Vremea este cam rece, dar sunt pregătit pentru concurs în orice condiții climatice”, MICHAEL KIBET, Kenya.

Citeste și:  Primii artişti anunţaţi la Electric Castle 2023: The Chemical Brothers, George Ezra și Iggy Pop

„Acest concurs este o mare provocare pentru mine. Sper să am rezultate cât mai bune. Mă motivează istoria din spatele acestui eveniment și mă bucur că am ajuns aici. Brașovul  este un oraș superb. Îmi plac oamenii, clădirile, bisericile sunt foarte frumoase. Mă simt extraordinar și sper să mai revin la Brașov. Totul este perfect și abia aștept să concurez”, PETER NJERU, Keya.

Brașov 5K a fost un proiect sportiv cofinanțat de UAT Județul Brașov prin Consiliul Județean Brașov în sesiunea 2022, prin Programul „Promovarea Sportului de Performanță”. Competiția este organizată de Asociația Județeană de Atletism (AJA) Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.