Aula „Sergiu Chiriacescu” din Braşov a fost gazda lansării campaniei naționale „Vaccinare și testare pentru învățare!”

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a participat astăzi, în Aula „Sergiu Chiriacescu” a Universității Transilvania, alături de secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar din Ministerul Educației, Sorin Ion, de directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, și de șeful Inspectoratului școlar Brașov, Ovidiu Florin Tripșa, la seminarul organizat în sistem mixt (prezență fizică și online) care a marcat lansarea campaniei naționale „Vaccinare și testare pentru învățare!”, vizând promovarea măsurilor care susțin siguranța sanitară în unitățile de învățământ.
Au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor și unităților de învățământ, Consiliului Județean Brașov, sindicatelor din educație, precum și ai structurilor asociative ale elevilor și părinților.


În cuvântul său, secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, a punctat faptul că această campanie urmărește conștientizarea și asumarea responsabilității individuale, scopul fiind reîntoarcerea elevilor la școală, cu prezență fizică, atunci când situația epidemiologică va permite. De asemenea, dl. Sorin Ion a prezentat direcțiile de acțiune care vor fi susținute în perioada următoare, prin finanțarea Educației cu 4 miliarde de euro, prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență: școli sigure, digitalizarea Educației, reducerea abandonului școlar și programul național de creșe.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani


La rândul său, prefectul Mihai Cătălin Văsii a afirmat că autoritățile din județul Brașov cu atribuții în gestionarea pandemiei de COVID-19 consideră vaccinarea și testarea drept priorități, dovadă fiind locul bun ocupat la aceste capitole la nivel național. În context, prefectul județului a amintit despre centrul care a fost destinat imunizării profesorilor, amenajat chiar la Aula Universității, precum și centrele de testare gratuită a elevilor, membrilor familiilor acestora și profesorilor, operaționalizate în trei școli din municipiul Brașov. „De asemenea, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul școlar Județean și autoritățile din localitățile județului am luat și vom continua să luăm măsuri pentru ca sistemul de învățământ preuniversitar să fie pregătit pentru momentul redeschiderii școlilor”, a menționat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.