Autorităţile covăsnene solicită sprijinul Guvernului pentru construirea Aeroportului de la Ghimbav

Autorităţile covăsnene au înaintat o scrisoare către prim-ministrul Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care solicită sprijinul guvernului pentru construirea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Tamas Sandor, şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpad, subliniază în scrisoare că Aeroportul de la Ghimbav este o investiţie structurală care urmează să deservească intereselor economice pentru întreaga regiune.

„Acesta este un proiect care aduce beneficii întregii regiuni, în plus, se bucură de reacţii pozitive şi din partea comunităţii. Faptul că un aeroport aduce dezvoltare economică pe o rază de 60 kilometri se poate demonstra prin cifre, deci, şi judeţul Covasna este interesat direct de construirea acestuia. Noi trebuie să ne pregătim aici, în judeţul Covasna, pentru dezvoltarea asigurată de aeroport.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles

În acelaşi timp, considerăm că este important să ne alăturăm judeţului Braşov şi să sprijinim construirea aeroportului, colegii noştri nu se lasă înfrânţi, în ciuda faptului că autorităţile centrale prin toate mijloacele încearcă să împiedice realizarea acestei investiţii”- a subliniat preşedintele CJ Covasna, Tamas Sandor.

„Poziţia geografică a aeroportului este oricum benefică pentru municipiul Sfântu Gheorghe, lucru pe care-l putem valorifica atât din punct de vedere economic, cât şi turistic. Aeroportul de la Braşov este un proiect regional care este şi un semnal puternic că liderii autorităţilor locale şi judeţene au realizat că nu se pot baza întotdeauna pe sprijinul Bucureştiului. Construcţia a început la Ghimbav, procesul de autorizare este în desfăşurare, realizarea aeroportului se apropie de final, deci este momentul să acţioneze şi guvernul, fiind nevoie de sprijinul autorităţii centrale pentru finalizarea acestei investiţii făcute în beneficiul comunităţii” – a reiterat primarul Antal Arpad.

Citeste și:  A cincea ediție din 2024, de titluri de stat TEZAUR are dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an

Cei doi lideri ai autorităţilor publice locale şi judeţene, alăturându-se autorităţilor din judeţul Braşov, solicită guvernului repartizarea pe anul financiar 2019, către bugetul judeţului Braşov, a sumei de 178,731 milioane de lei pentru finanţarea obiectivului de investiţii „Aeroport Internaţional Braşov – Ghimbav”.

În scrisoare se arată că acest obiectiv de investiţii reprezintă primul aeroport din România care este construit după 1989 şi care nu a beneficiat niciodată de alocări din bugetul de stat. Construirea aeroportului de la Ghimbav a fost iniţiată de Consiliul Judeţean Braşov, de mai bine de 10 ani, construcţia a fost începută din credite şi resurse proprii şi se preconizează că primul avion va putea decola de pe pista aeroportului în termen de doi ani. CJ Covasna şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe vor contribui la construirea aeroportului cu câte 3 milioane de euro, cu condiţia ca această sumă să fie folosită exclusiv pentru finalizarea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.