Autoritățile din Brașov, Sinaia, Comarnic, Azuga, Râşnov au înființat o Aosociație de Dezvoltare Intercomunitară

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, participă astăzi, începând cu ora 12:00, la semnarea actelor constitutive ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Prahovei în Acţiune”. Evenimentul are loc la sediul Primăriei Oraşului Sinaia. Membrii fondatori ai acestei asociaţii sunt oraşele Sinaia, Comarnic, Azuga, Râşnov şi UAT Judeţul Braşov.
Conform statutului aprobat de forul deliberativ al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale membre, Asociaţia s-a constituit în scopul promovării şi implementării proiectelor noi de infrastructură, fără a exclude participarea autorităţilor centrale, europene sau a altor organisme internaţionale. Sursele de finanţare vor fi locale, guvernamentale sau europene, după caz.

„Județul Brașov este destinația turistică de referință a României, în pofida faptului că nu suntem, din păcate, legați prin autostrăzi nici de București, nici de vestul țării, nici de Moldova. Autostrada București-Brașov, în special tronsonul Comarnic-Brașov este cel mai îndelung așteptat proiect de infrastructură rutieră din țară. Alături de Aeroportul Internațional Ghimbav-Brașov, care se realizează de către Consiliul Județean, o autostradă care să lege Capitala de municipiul Brașov ar contribui esențial la dezvoltarea întregii Văi a Prahovei, precum și a județului Brașov și a regiunii din care acesta face parte. Nu în ultimul rând, primii beneficiari ar fi numeroșii turiști care astăzi sunt obligați să stea în trafic pe DN 1 atât la dus, cât și la întors. De aceea consider de bun augur înființarea acestei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară și sper să împlinească atât așteptările noastre, ale autorităților locale, cât și ale cetățenilor”, spune Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.