Autoritățile vor să atragă turiștii VARA în Poiana Brașov LA SĂNIUȘ

Poiana Brașov, celebra stațiune montană, vrea să atragă tot mai mulți turiști. Autoritățile vor să construiască un traseu de sanie pe șine și să pună la punct câteva trasee pentru mountain biking în masivul Postăvarul. În plus, domeniul schiabil se va extinde către Râșnov cu 7 km de pârtii.

Din decembrie până la sfârșitul lui martie, Poiana Brașov e plină de turiști. Vin pentru cei 24 km de pârtii care, dacă e cazul, pot fi acoperiți în întregime cu zăpadă artificială.

Vara însă, posibilitățile de agrement sunt limitate. Oamenii vin totuși în stațiune pentru aer curat și plimbări prin natură.

Autoritățile consideră că Poiana Brașov poate deveni atractivă și în lunile fără zăpadă, cu un traseu pentru sanie pe șine și amenajarea de trasee pentru ciclism montan.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

Proiectul traseului saniei de vară este într-o fază incipientă.

Ministrul Turismului le-a transmis autorităților și investitorilor din stațiune că va sprijini financiar și le va oferi proceduri simplificate pentru a realiza aceste obiective.

Autoritățile brașovene atrag atenția că transportul continuă să fie o problemă și că aeroportul de la Ghimbav este absolut necesar. Dacă până acum Consiliul Județean a suportat singur investiția în aeroport, Guvernul, prin Ministerul Fondurilor Europene, promite sprijin financiar pentru acest important obiectiv.

Județul Brașov atrage cei mai mulți turiști, după Capitală. 1,3 milioane este cifra atinsă anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.