Avertisment de la FAN Courier: Clienții sunt ținta atacurilor de tip phishing

FAN Courier, liderul pieței locale de curierat, avertizează clienții săi de existența unui atac de tip phishing în numele firmei. Practic clientul primește un email de pe o adresă asemănătoare cu cea a firmei FAN Courier. Emailul este o o notificare legată de un eventual colet, cu un atașament anexat în care se află atașat un fișier infestat cu un malware.

Atacul de tip phishing este o metodă online folosită pentru a sustrage bani, parole sau alte informații personale.

„Vă rugăm să verificați adresa de e-mail de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier și să NU deschideți fișierele anexate. De data aceasta, adresa de e-mail folosită seamănă în proporție foarte mare cu una reală. Subliniem faptul că baza noastră de date nu a fost afectată de această noua tentativă de atac cibernetic, datele fiecăruia dintre clienții noștri fiind în siguranță. Nu au existat pierderi de date sau breșe de securitate”, este mesajul companiei.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Fan Courier recomandă să nu fie deschise fișiere primite prin e-mail decât în cazul în care se cunoaște sursa. Totodată, clienții sunt avertizați să evite accesarea „ofertelor irezistibile” primite în mediul online, dar și folosirea unei soluții de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.