Avertismentul unui deputat: Răul făcut de PSD la guvernare nu va putea să fie înlăturat peste noapte

Dănuţ Bica, deputat PNL, avertizează asupra faptului că rănile provocate societăţii româneşti de guvernele PSD sunt foarte greu de vindecat. Deputatul PNL de Argeş Dănuţ Bica susţine că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban şi-a asumat dificila sarcină de a înlătura rapid efectele deciziilor toxice adoptate de PSD în ultimii trei ani:

„Guvernul PNL condus de Ludovic Orban, un cabinet cu mandat limitat, şi-a asumat dificila sarcină ca, în timpul scurt pe care îl are la dispoziţie, să înlăture efectele deciziilor toxice adoptate de PSD şi să îndrepte o parte importantă dintre dezechilibrele severe acumulate de economie şi societate în ultimii trei ani. Acesta este şi motivul pentru care a decis să apeleze la procedura constituţională a angajării răspunderii în Parlament, jucând politic, totul sau nimic, pentru a se asigura de adoptarea unor proiecte de legi urgente şi de mare interes. Aşa a procedat Guvernul săptămâna trecută, iar în perioada următoare îşi va angaja răspunderea ori de câte ori va fi nevoie, în scopul de a crea cadrul legislativ necesar pentru ca anul 2020 să înceapă în condiţii normale.
Răul făcut de PSD la guvernare, cu precădere în ultimii 3 ani, nu va putea să fie înlăturat peste noapte, deoarece efectele măsurilor adoptate în această perioadă vor fi greu de eliminat. Mă voi limita să vă dau în acest sens numai câteva exemple.
Primul dintre ele se referă la subminarea sistemului pensiilor obligatorii administrate privat, adică a Pilonului 2, pe care guvernele PSD l-au şubrezit, pe de o parte prin micşorarea contribuţiilor, iar pe de alta prin piedicile puse în calea administratorilor. Prin deciziile adoptate, PSD a diminuat deja cu circa 20% pensia la care erau îndreptăţiţi în viitor actualii angajaţi. La acest capitol nu trebuie să uităm nici sumedenia de pensii speciale inventate de PSD, care sunt extrem de greu de eliminat, din cauza securizării lor prin decizii ale Curţii Constituţionale a României.
Un alt exemplu este cel referitor la taxele impuse prin OUG nr. 114/2018, supranumită şi Ordonanţa Lăcomiei. Populismul deşănţat practicat de PSD prin plafonarea preţurilor şi suprataxarea operatorilor economici a generat pierderi foarte mari companiilor naţionale, iar consumatorilor finali de gaze sau electricitate nu le-a adus nimic bun, ci doar facturi mai mari. De asemenea, taxele nejustificate impuse în sectorul comunicaţiilor au majorat contractele tuturor abonaţilor şi au stopat investiţii cruciale pentru dezvoltarea acestui domeniu. Chiar dacă PNL va elimina aceste taxe toxice, speră oare cineva că vor reduce imediat operatorii preţurile şi tarifele majorate ca urmare a deciziilor PSD? Sau îşi face cineva iluzia că liderii PSD îşi vor cere scuze pentru că au pus astfel pe butuci cele mai performante companii energetice din România? Puţin probabil!
Nu în ultimul rând, compromiterea implementării unor proiecte esenţiale de investiţii care ar fi trebuit să fie realizate din fondurile europene nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020, cum ar fi cele 8 spitale regionale, autostrada Piteşti-Sibiu sau autostrăzile Moldovei, reprezintă un alt eşec uriaş al PSD, ale cărui efecte nu vor putea fi înlăturate decât într-o perioadă foarte lungă de timp.”
Deputatul PNL Dănuţ Bica îşi exprimă convingerea că la alegerile electorale din anul 2020 românii nu îi vor mai vota pe cei care au ţinut ţara pe loc atât de mult timp:
,,Reprezint în Parlament judeţul Argeş, care este judeţul Brătienilor, al fraţilor Goleşti şi al lui Ion Mihalache şi care 30 de ani s-a aflat sub conducerea PSD. Anul acesta, la toate rundele de alegeri care au fost organizate, argeşenii au dat, prin votul lor, semnalul cel mai clar că nu mai vor să fie reprezentaţi de PSD, partidul-stat, care le-a adus numai dezamăgiri, subdezvoltare şi pierderi de oportunităţi. Rezultatele alegerilor din anul 2019 au consolidat speranţa că la cele două scrutine electorale de anul viitor oamenii nu vor mai accepta să fie conduşi de ipocriţi, incompetenţi, mincinoşi şi demagogi, de cei care au ţinut România atâta timp pe loc, în vreme ce statele europene, chiar şi cele din jurul nostru, au progresat în mod real.”

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.