Avioane militare pe cerul Brașovului de Ziua Naţională

Pentru organizarea manifestărilor prilejuite de Ziua Națională a României, 1 Decembrie, instituțiile publice și militare din Brașov au încheiat un protocol pentru ca activitățile festive să se desfășoare în condiții cât mai bune.

Astfel, Instituția Prefectului Județul Brașov, în parteneriat cu Consiliul Județean Brașov și Primăria Municipiului Brașov, cu sprijinul Garnizoanei Brașov au stabilit următorul program:

Ceremonia militară și religioasă va începe, în data de 1 Decembrie, de la ora 14.15, cu întâmpinarea prefectului județului Brașov, însoțit de comandantul Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov.
Locul desfășurării acestei activități este Bulevardul Eroilor, zona Piața Tricolorului (Modarom).
Defilarea personalului și a tehnicii va începe de la ora 15:00, pe traseul: giratoriul Livada Poștei – Teatrul Sică Alexandrescu. Detașamentul de defilare va fi format din militari şi drapelele de luptă cu garda drapelului ale Academiei Forţelor Aeriene, ale Brigăzii 2 Vânători de Munte, ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Braşov şi ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.
Detaşamentul pe tehnică militară va fi format din 11 mijloace tehnice ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, trei ale Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, patru ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și ale Grupării Mobile de jandarmi „Burebista”, opt ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov, două mijloace tehnice ale Poliției Locale Brașov, un mijloc tehnic al SRI.
De asemenea, la eveniment va participa și Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov, cu asigurare medical reală, stand de prezentare și cu o ambulanță de tip C (terapie intensivă) în coloana autospecialelor MApN. Muzica militară va fi asigurată de Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”. Pe aleea pietonală dintre Parcul Nicolae Titulescu și Bulevardul Eroilor, între 14.00 și 16.00, instituțiile din M.Ap.N și M.A.I. își vor prezenta dotările specifice: educaţie, tehnică, armament din dotare.
La ora 19.00 este programată „retragerea cu torțe” pe traseul: Biserica Neagră – Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” – Sala Patria.
Noutatea în acest an, față de anul trecut, dacă vremea va permite, va consta în survoluri aeriene deasupra Brașovului, cu avioane și elicoptere militare și civile, precum MiG21 LanceR și IAR 330 Puma Socat, din dotarea Forțelor Aeriene Române, respectiv avioane civile aparținând Aeroclubului Teritorial Brașov, precum AN-2, PZL-104, VILGA, IAR 46, ZLIN 526.

Citeste și:  Ar putea fi prelungită perioada pentru reducerea preţurilor la benzină şi motorină, până pe 31 decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.