Bacalaureatul continuă, astăzi, cu proba la alegere a profilului

Bacalaureatul continuă astăzi cu proba la alegere a profilului şi mâine cu cea la limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate luni, iar cele finale, după soluţionarea contestaţiilor, la 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Conform datelor înregistrate şi transmise de comisiile judeţene/comisia ISMB de organizare a examenului de Bacalaureat, 126.454 de absolvenţi de liceu (111.329 din promoţia curentă şi 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susţine probele (integral sau parţial, în funcţie de rezultatele obţinute în sesiunile anterioare şi recunoscute ca atare).

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov lansează o nouă serie a evenimentelor „Re:Imagine Brașov” în anul 2024

În ceea ce privește primele rezultate la Evaluarea Naţională, ele vor fi comunicate mâine, zi în care pot fi depuse contestaţiile. Notele finale vor fi afişate la 30 iunie. Media generală obţinută are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere la liceu, iar restul media anilor de gimnaziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.