Bărbat reținut de către polițiștii brașoveni pentru amenințare și încălcarea unui ordin de protecție provizoriu

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „amenințarea” și „încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu”.

În fapt, la data de 12 septembrie 2022, în jurul orei 17.30, polițiștii au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 de către o femeie, în vârstă de 48 ani, din municipiul Făgăraș, județul Brașov, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată cu acte de violență de către concubinul său.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că un bărbat, în vârstă de 61 ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, s-ar fi deplasat la locuința concubinei sale, unde, în urma unor discuții contradictorii, ar fi amenințat-o pe femeie cu acte de violență, creându-i acesteia o stare de temere.

Citeste și:  Anunț decizie emitere AIM Ferma 2 suine, Crizbav, DORIPESCO PROD SRL

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat faptul că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat, fiind de asemenea, întocmit dosar penal.

Ulterior, la data de 13 septembrie 2022, în jurul orei 02.00, polițiștii au constatat faptul că bărbatul s-ar fi deplasat de două ori la locuința concubinei sale, încălcând astfel măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Citeste și:  Municipalitatea a blocat reautorizarea stației de asfaltare de pe str. Lanurilor

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.