Bărbați arestați preventiv la Brașov, fiind cercetați pentru furt

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 2 Poliție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “furt calificat” (14 fapte), “complicitate la furt calificat” (2 fapte) și  “tăinuire”.

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2022, o persoană de sex masculin, purtând mască de protecție sanitară, ar fi pătruns, în repetate rânduri, în interiorul sediului unei societăți comerciale situată pe raza municipiului Brașov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv mai multe expresoare de cafea, creând un prejudiciu de aproximativ 18.520 lei.

Citeste și:  500.000 de euro disponibili pentru ONG-uri mici și instituții de învățământ în 2024, prin Programul Start ONG

În urma activităților investigativ-operative desfășurate, polițiștii au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat, în vârstă de 46 ani, din județul Arad, acesta fiind bănuit de sâvârșirea mai multor fapte similare, în mai multe județe din țară.

La data de 15 februarie 2022, în jurul orei 14.00, bărbatul bănuit a fost depistat, în flagrant delict, imediat după ce ar fi săvârșit o altă faptă de furt calificat, în cadrul aceleiași societăți comerciale, cu punct de lucru în municipiul Reșița, creând un prejudiciu de aproximativ 5.540 lei.

Din investigațiile efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că activitatea infracțională a acestuia ar fi fost înlesnită de către alți doi bărbați, unul în vârstă de 23 ani, care ar fi asigurat transportul de la fața locului a bunurilor sustrase și altul, în vârstă de 48 ani, care ar fi ajutat la ascunderea bunurilor sustrase., ambii din județul Arad.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

La data de 16 februarie 2022, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 2 Poliție, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară în județul Arad, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe bunuri, asupra cărora există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din săvârșirea infracțiunilor cercetate.

Astfel, în continuarea activităților procedurale efectuate în cauză, polițiștii brașoveni au pus în executare trei mandate de aducere emise pe numele celor trei bărbați, iar la data de 16 februarie 2022, în baza probatoriului administrat în cauză, aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Ulterior, la data de 17 februarie 2022, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, instanța a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de bărbații în vârstă de 46 ani, respectiv 23 ani.

Citeste și:  Demitizare și detalii concrete despre modernizarea piețelor Brașovului

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Brașov, Biroului Operațiuni Speciale Covasna, în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Timiș, Arad și Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.