Bărbatul care a răpit din Brașov două surori minore şi le-a violat, arestat preventiv pentru 30 de zile

Recidivistul care a răpit două fetiţe din Braşov şi le-a violat va rămâne după gratii în următoarele 30 de zile. Între timp anchetatorii au refăcut traseul agresorului şi au stabilit toate detaliile cazului. Copilele în vârstă de 10, respectiv 12 ani au ajuns în grija statului şi sunt consiliate psihologic după ce mama şi-a dat acordul să fie preluate de autorităţile de la Protecţia copilului, transmite Televiziunea Română.

Vineri seara bărbatul în vârstă de 42 de ani a mers la mama fetelor din comuna braşoveană Vama Buzăului şi i-a cerut voie să le ducă pe fete până la locuinţa sa în apropiere la un grătar. I-a promis femeii că le aduce înapoi la ora 2, dar nu s-a mai întors. Şi nici nu a mai răspuns la telefon.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Mama a sunat a doua zi la 112. Iar poliţiştii au emis alertă de răpire în cazul celor doua surori. Şi au început căutările. După aproape 24 de ore individul a fost oprit la un filtru în judeţul Prahova. A fost reţinut şi dus la audieri unde, potrivit unor surse judiciare, a recunoscut că le-a violat în mod repetat pe fetiţe.

Individul este un recidivist condamnat în trecut la 10 ani tot pentru viol, însă nu a executat toata pedeapsa. A fost eliberat în noiembrie 2020 cu 522 de zile mai devreme, în baza legii recursului compensatoriu. Specialiştii în drept susţin că mulţi agresori rămân nepedepsiţi din cauza lacunelor legislative şi a indulgenţei judecătorilor.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Psihologii consideră surprinzător faptul că mama a avut încredere să-şi dea fetele în grija bărbatului care fusese condamnat pentru viol.

Sătenii spun că bărbatul mergea des în vizită la familia fetelor. Agresorul locuia la marginea localităţii Vama Buzăului, într-o rulotă şi lucra la reabilitarea drumurilor din zonă.

În acest caz au fost sesizaţi reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov care au preluat fetele în îngrijire. În cadrul anchetei autorităţile vor analiza şi comportamentul mamei minorelor, pentru a stabili dacă femeia a dat dovadă de neglijenţă.

Sursa, TVR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.