Bărbierul din Sevilla, pe șcena Operei Brașov

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, vă invităm să vă destindeți la spectacolul cu opera comică „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, pe un libret semnat de Cesare Sterbini.
Rossini a compus această lucrare în numai două săptămâni, pe când avea doar 26 de ani, inspirându-se din una dintre nuvelele lui Beaumarchais și devenind, foarte rapid, un reper al bel canto-ului.
Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma și, de-a lungul timpului, și-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului și o producție foarte îndrăgită. Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare. Contele Almaviva o curtează pe Rosina, nepoata și protejata lui Don Bartolo – care intenționează să se căsătorească cu ea. Așa că încearcă să-l țină pe Almaviva departe de Rosina și de casa lui. Cu ajutorul unor recompense subtanțiale, Almaviva primește ajutorul lui Figaro – bărbier și factotum, abil și curajos – și, folosindu-se de diferite deghizări, câștigă inima Rosinei și se căsătorește cu ea, împotriva rezistenței lui Bartolo.
În distribuție, soliștii Operei Brașov: Lăcrămioara Schuller – Rosina, Mihai Irimia – Contele Almaviva, Adrian Mărcan – Figaro, Marian Rește – Don Bartolo, Dan Popescu – Don Basilio, Sonia Hazarian (debut) – Berta, Nicolae Zaharia – Fiorello/Ofițerul, Aurel Aron – Notarul, Cristian Dicu – Ambrogio. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov.
Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Carmen Dobrescu. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Operei Brașov se va afla Ionuț Pascu, cel pe care l-ați mai putut urmări pe scena Operei Brașov interpretând rolul baronului Scarpia din opera „Tosca” de G. Puccini. Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Regie scenă: Marilena Aldea.

Citeste și:  Avansează lucrările la viitorul incubator de afaceri din Făgăraș

Preț bilete: 45 lei – în sală; 35 lei – la balcon lateral

În stagiunea 2019 – 2020, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.