Băsescu: Autostrada Comarnic-Braşov nu poate fi construită din fonduri europene

Traian Băsescu a declarat, luni, că Guvernul a făcut bine că a întrerupt contractul de parteneriat public privat pentru Autostrada Comarnic Braşov, din cauza costurilor ridicate, însă construirea tronsonului nu se poate face fără licitaţie. Fostul preşedinte a afirmat că autostrada va costa mai mult de 1.4 miliarde: „Cred că acest tronson de autostradă va costa mai mult de 1.4 miliarde, autostrada Comarnic-Braşov, pentru că sunt variante puţine de lucrare ieftină. Ori se face în consolă pe deasupra râului Prahova, ori se fac tuneluri. Este o lucrare foarte grea”.

Traian Băsescu a afirmat că autostrada Comarnic-Braşov nu poate fi construită nici din fonduri europene, deoarece tronsonul este deja inclus într-un proiect mai vechi.

„ Problema este delicată dintr-un singur motiv, nu este finanţabil acest tronson de autostradă de către UE pentru că este considerat o continuare a contractului Bechtel, care era Braşov-Borş. Acest contract fiind atribuit fără licitaţie nu se încadrează în criteriile de finanţare din bani europeni. Pentru că această bucată de autostradă Comarnic Braşov este în continuarea contractului Braşov Borş, UE nu o finanţează, fiind parte din acelaşi proiect”, a spus Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.