Beatrice Mahler: ‘Decembrie va fi o lună în care vom plânge mult’

Beatrice Mahler, directorul Institutului Marius Nasta, a făcut un anunț cutremurător pentru români, în direct la Digi 24. Mahler a declarat că mortalitatea provocată de Covid va crește foarte mult în perioada următoare: „decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.

Directorul Institutului Marius Nasta, a explicat că unitatea pe care o conduce este sufocată de numărul uriaș al bolnavilor de Covid 19.

„Locurile din Secția Covid sunt ocupate în primele minute după externarea pacientului. Practic, acceptăm pacienți care știm că vor veni, solicitați de către DSP pentru internare cu stare gravă, pe locurile celor care urmează să fie externați. Este o situație care parcă ne sufocă de la o zi la alta, este un corset în care am intrat și nu mai găsim soluții. În Secția COVID lucrurile sunt extrem de delicate, noi am mărit capacitatea și cu toate acestea nu știm de unde o să găsim locuri pentru pacienți care vin peste noapte”, a declarat Beatrice Mahler.

Directorul Institutului Marius Nasta a lansat un avertisment dur în direct, declarând că în decembrie vor fi numeroase probleme cauzate de epidemie.

„Este o transmitere comunitare intensă. Suntem loviți din multe direcții și este un moment greu, dificil, în acest moment nu văd să meargă într-o direcție pozitivă, favorabilă pentru pacienții noștri. Vom avea niște cifre de mortalitate extrem de mari pentru această lună și, dacă lucrurile continuă în această direcție, decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”, a precizat Beatrice Mahler.

Beatrice Mahler a mai precizat că despre revenirea la normalitate se poate vorbi abia de la jumătatea anului viitor și doar dacă va începe campania de vaccinare a populației la începutul anului viitor.

Foto: Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.