Bilanț SuperTeach: 30.000 de elevi din școlile de stat au acces la o educație centrată pe nevoile lor

  • Profesorii absolvenți ai Programului Mentalitate Deschisă în Educație au ca scop descoperirea și dezvoltarea potențialului fiecărui elev, punând accentul pe dezvoltarea gândirii critice, a empatiei, a lucrului în echipă și a dezvoltării armonioase a copiilor atât din punct de vedere emoțional, cât și academic – aptitudini necesare pentru meseriile viitorului.
  • La nivelul Uniunii Europene, România rămâne statul cu cea mai mare rată a abandonului școlar, în pofida unor măsuri luate la nivelul sistemului. Cum pot dascălii influența acest indicator, prin comportamente și atitudini diferite față de elevi, prin implicare și abordare diferită a fiecărui copil?

Peste 30.000 de copii au început anul școlar 2022-2023 alături de un profesor cu mentalitate deschisă, adică un dascăl atent la dezvoltarea aptitudinilor de care copiii au nevoie pentru a face față provocărilor și meseriilor viitorului, atent la identificarea și creșterea potențialului fiecărui copil în parte. Copiii sunt elevi ai celor 860 de absolvenți ai Programului Mentalitate Deschisă în Educație oferit de Asociația SuperTeach. Pe lângă profesorii care au urmat cursurile de mentalitate deschisă în educație, comunitatea SuperTeach este formată din peste 35.000 de dascăli care au luat parte până în prezent la evenimentele Asociației – conferințe naționale sau regionale, webinarii, ateliere, cu impact asupra aproximativ 300.000 de elevi din toată țara.

Care este impactul unui profesor absolvent al Programului Mentalitate Deschisă (Outward Mindset®)  în Educație asupra elevilor

Copiii au mai multă încredere în ei înșiși, în profesori și în părinți,sunt mai responsabili și preiau inițiative, dau feedback concret și constructiv, sunt mai empatici unii cu ceilalți, vin natural și cu încredere către profesori,se implică în soluționarea problemelor din clasă și școală în loc să acuze și să arate cu degetul și, cel mai important, vin la școală cu bucurie. De asemenea, sunt mai curioși și dornici de a învăța și experimenta, au mai mult curaj să își spună și să își argumenteze punctul de vedere, auo motivație crescută pentru învățare, curiozitate și curaj la ore, înregistrează rezultate mai bune la învățătură și au capacitate de autoevaluare. Chiar și în ceea ce privește elevii cu risc de abandon școlar, profesorii absolvenți ai Programului Mentalitate Deschisă în Educație reușesc să crească bucuria și nevoia de a fi prezenți la școală și de a-și continua studiile.

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

Ce își doresc profesorii cu mentalitate deschisă: să descopere și să dezvolte potențialul fiecărui copil

Mentalitatea deschisă în educație înseamnă a-l vedea pe celălalt (copil, coleg, părinte) ca pe o persoană cu nevoile și obiectivele sale, și nu ca pe un obiect care ne poate ajuta sau împiedica pe noi să ne atingem obiectivele. Prin Programul de Mentalitate Deschisă în Educație, noi, ca profesori, avem acces la instrumente clare și foarte eficiente prin care ne putem îmbunătăți relația cu copiii, cu părinții acestora, putem crește calitatea actului educațional și, în final, să avem rezultate academice mai bune. Când ai permanent în minte obiectivul de a vedea și dezvolta potențialul fiecărui copil, de a-i cunoaște fiecărui elev nevoile, dorințele, menirea, clasa devine un loc al bucuriei, al colaborării și dezvoltării”, spune Andrada Mazilu profesor pentru învățământul primar, facilitator Mentalitate Deschisă în Educație.

Înființată în urmă cu 5 ani de antreprenori care au înțeles că economia din România nu poate fi schimbată atâta timp cât nu acționăm asupra pilonului de bază al acesteia, și anume educația, SuperTeach este astăzi comunitatea profesorilor cu mentalitate deschisă în educație. Astfel, dascălii SuperTeach și-au propus să schimbe educația românească de jos în sus, din interiorul sistemului, pornind de la ei înșiși. Zeci de speakeri și experți în educație au participat la cele 50 de conferințe SuperTeach desfășurate în marile orașe ale țării sau online în ultimii ani și la sute de webinarii și ateliere dedicate formării și dezvoltării profesorilor. De asemenea, două școli de stat din Constanța și Galați au fost incluse în programul ”Școala SuperTeach”, și trec printr-un amplu și profund proces de transformare organizațional.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

Mediul e business este invitat să investească în educație

SuperTeach invită reprezentanții mediului de business care simt că educația românească are nevoie de o schimbare astfel încât actualii elevi, viitorii adulți să fie pregătiți pentru meseriile și provocările viitorului, să se implice și să susțină profesorii să se dezvolte în spiritul unei mentalități deschise (Outward Mindset®). Profesorii reprezintă elementul cheie pentru dezvoltarea unor generații de oameni cu o mentalitate deschisă, responsabili din punct de vedere social, economic și cultural, dornici de cunoaștere, creativi, cu capacitatea de a lucra în echipă. În acest sens, Asociația SuperTeach a lansat campania prin care mediul de business (companii mari sau mici, antreprenori) sunt invitați să redirecționeze până la 20% din impozitul pe profit către Asociația SuperTeach pentru creșterea calității școlii românești.

Detalii, aici: https://www.superteach.ro/redirectioneaza-20/

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach a început ca proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar. SuperTeach este astăzi comunitatea profesorilor cu mentalitate deschisă, care și-au propus să descopere și să dezvolte măreția și potențialul din fiecare copil. Acest lucru este realizatprin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Asociația SuperTeach acționează pe 4 direcții:

Conferințe: În cei patru ani de activitate, au avut loc 50 conferințe în marile orașe ale țării sau online. Zeci de speakeri, elite, specialiști în educație și antreprenoriat au inspirat peste 30.000 de profesori și educatori, promovând principii și instrumente ale unei mentalități deschise în educație aplicate la clasă.

Traininguri: 860 de profesori SuperTeach selectați dintre participanții la conferințele SuperTeach au absolvit programul de formare „Mentalitate Deschisă în Educație”, realizat în România de Institutul Dezvoltării Personale. Ne propunem să ajungem la peste 20.000 de profesori absolvenți ai programului.

Comunități: În prezent, SuperTeach dezvoltă comunități locale în 26 județe cu ajutorul celor 51 de facilitatori ai programului MDIE și o Platformă Digitală de conținut educativ pentru toți profesorii interesați să evolueze în spiritul nevoilor societății actuale.

Școli SuperTeach: În octombrie 2021, Școala nr. 28 ”Dan Barbilian” din Constanța a devenit prima instituție de stat din România în care, în următorii 2 ani, va fi implementat un amplu proiect de schimbare de mentalitate. Școla Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Galați este a doua intrată în proiect, în martie 2022. Proiectul va fi replicat și în alte instituții de învățământ din țară.

Celor 4 co-fondatori ai proiectului – Felix Tătaru (inițiator), Dragoș Anastasiu, Cristina Gheorghe și Alexandru Ghiță – li s-au alăturat încă din primul an (2017) și Felix Pătrășcanu, Andy Szekely si Părintele Constantin Necula. Asociația SuperTeach este rezultatul parteneriatului dintre Romanian Business Leaders (RBL), Institutul Dezvoltării Personale (IDP) și Grupul Educativa.

Mai multe detalii despre SuperTeach pot fi regăsite pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook a asociației. Profesorii pot găsi resurse utile și pe grupul de Facebook SuperTeach.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.