Biletele de tren s-au scumpit cu 20%, începând de astăzi. Cât costă un bilet Braşov-București

CFR Călători măreşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie, astfel că o călătorie Bucureşti – Constanţa, de exemplu, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar până la Braşov 54 de lei, de la 44,7 lei, potrivit unui comunicat postat pe site-ul companiei.

„CFR Călători informează că, începând cu data de 1 iulie 2022, vor fi puse în aplicare prevederile Ordinului Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii (OMT) nr. 548 din 25 mai 2022 privind aprobarea tarifelor de deservire generală din transportul feroviar public de călători. Măsura vine în sprijinul redresării şi echilibrării activităţii economice a tuturor operatorilor de transport feroviar de călători din România pe fondul creşterii preţurilor la diferite materiale cu pondere mare în activitatea de transport feroviar: combustibil, energie, piese etc. Ultima ajustare de tarife la călătoria pe calea ferată, aplicabilă tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, a fost în anul 2013.

Facilităţile de călătorie acordate de CFR Călători până în prezent sunt valabile în continuare şi după aplicarea prevedrilor OMT, menţinându-se principiile de protejare a călătorilor care utilizează frecvent trenurile de persoane, prin continuarea acordării de reduceri de până la 50% din tariful integral la abonamentele destinate navetiştilor, a reducerii 50% la abonamentele și biletele pentru studenți, a gratuității la abonamentele și biletele pentru elevi.

De asemenea se vor menţine și ofertele comerciale ale CFR Călători prin care se acordă reduceri tarifare, ca de exemplu: 5% reducere din tariful de transport la cumpărarea online (direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro, din aplicația disponibilă pe telefon, de la automatele de vânzare bilete din stații), de până la 10% reducere din tariful de transport la cumpărarea cu anticipație de peste 10 zile, de 10% reducere din tariful de transport pentru călătoria dus-întors etc.”, se arată în comunicatul de presă.

„Prețul biletelor a rămas neschimbat din 2013, în condițiile în care prețurile la carburanți și energie electrică au crescut constant”. Așa a motivat Ministerul Transporturilor creșterea tarifului pentru călători.

Citeste și:  26 septembrie - Ziua Europeană a Limbilor, celebrată și la Brașov

Ionuț Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: „Bugetul CFR Călători are nevoie de venituri pentru a putea să susțină activitatea companiei. În primul rând, este vorba de acoperirea creșterii salariale pentru personalul feroviar din Compania Națională CFR Călători.”

Chiar și în această situație, călătoria cu trenul rămâne, în special pentru rutele scurte, cea mai ieftină.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.