Biletul RATBV Braşov-Ghimbav costă 5,5 lei. Călătorul plăteşte doar 2,5 lei

Comuna Cristian va fi prima localitate din jurul Braşovului deservită de RATBV, cursele urmând să intre pe traseu de la 1 ianuarie 2019. O călătorie de transport metropolitan între Braşov şi Cristian va costa 2,5 lei, scrie brasovmetropolitan.ro. Acesta este tariful pe care îl vor plăti călătorii, în condiţiile în care costul de operare pe kilometru a fost calculat la aproximativ 5,5 lei. Diferenţa va fi subvenţionată de Primăria Cristian. Traseul Braşov – Cristian va fi următorul: capăt de linie Bartolomeu – Municipal – traversare Cristian – str. Nisipului şi întoarcere.
În municipiul Braşov, preţul unei călătorii de 50 de minute este de 2 lei, în condiţiile în care costul de operare în acest an a fost de 7,5 lei/km.
Următoarele linii ale transportului metropolitan, de la Braşov către Ghimbav, Sânpetru şi Bod, ar urma să fie operaţionalizate din iulie 2019, după expirarea licenţelor operatorilor privaţi pentru aceste trasee. Pentru traseul Braşov – Cristian nu există licenţă atribuită la ora actuală, localitatea fiind prevăzută ca una de tranzit pe alte trasee licenţiate.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.